Отримати статус та допомогу для внутрішньо переміщених осіб тепер можна в Дії

Отримати статус та допомогу для внутрішньо переміщених осіб тепер можна в Дії

Українці, що були вимушені евакуюватися з регіонів, де ведуться бойові дії до більш безпечніших місць України, можуть отримати статус ВПО онлайн, подати заявку на щомісячну виплату.

Статус ВПО можуть отримати користувачі в Дії як для себе, так і для своїх дітей. Виплати в розмірі 2000 грн для дорослих та 3000 грн для дітей. Виплати нарахують на картку єПідтримка, і їх можна використати як завгодно: зняти готівку, переказати на іншу картку та купити будь-який товар.

Як отримати статус та допомогу для ВПО в Дії

1. Оновіть застосунок та в розділі Послуги виберіть Отримати статус ВПО.

2. Вкажіть своє поточне місцеперебування та підтвердьте геолокацію (вона потрібна один раз, щоб скористатися послугою).

3. Якщо у вас є діти, можете отримати статус переселенця і для них — свідоцтва про народження підтягнуться в Дію або ж ви можете ввести їх вручну.

4. Далі, щоб отримувати фінансову допомогу, виберіть картку єПідтримка.

5. Вкажіть, яка допомога вам необхідна (потреби в медичному обслуговуванні, освіті або ж гуманітарці) та залиште контактні дані. Цю інформацію отримає Мінсоцполітики. Щойно з’явиться можливість допомогти, з вами зв’яжуться представники соцзахисту.

Заява сформована! Перевірте її, підтвердьте достовірність даних та натисніть Надіслати.

Довідка ВПО з'явиться з вашими цифровими документами в Дії, очікуйте виплати на картку єПідтримка.

Усю інформацію про виплати, допомогу та отримання статусу внутрішньо переміщеної особи ми зібрали на сайті https://groshi.edopomoga.gov.ua/ 

Наразі послуга доступна для українців, які отримують статус ВПО вперше. Працюємо над тим, щоб найближчим часом нею змогли скористатися і всі переселенці, що отримали статус ВПО раніше.

Тримаймося, єднаймося, підтримуємо одне одного! 

Кабінет Міністрів України
Залишити коментар

Відправити