Підсумки 9 травня у Дніпропетровській області: нові обстріли, успіхи спортсменів та допомога захисникам

Підсумки 9 травня у Дніпропетровській області: нові обстріли, успіхи спортсменів та допомога захисникам

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці сімдесят п’ятої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

Доба розпочалася із обстрілів

Під ударом ворога знову опинився Криворізький район, повідомив вранці 9 травня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко:

«Вночі ворог знову обстріляв Зеленодольську громаду.

Влучили по околиці села Велика Костромка. Кілька вулиць залишилися без світла.

Люди не постраждали», - написав він.

Також зранку орки обстріляли з "Градів"  Широківську громаду:

«У селі Ганнівка один будинок зруйновано, кілька пошкоджено. Люди не постраждали. Більшість місцевих виїхали.

Село залишилося без світла. Працюють електрики», - написав Валентин Резніченко.

Спортсмени Дніпропетровщини продовжують перемагати на Дефлімпійських іграх

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук:

«21 золота, 7 срібних та 11 бронзових медалей – саме такі результати нині мають наші атлети, які представляють область в національній збірній.

В цілому зараз на Дефлімпійських іграх Україна лідирує в медальному заліку: 77 медалей, 39 з яких – золоті, 16 срібних та 22 бронзові нагороди», - написав він.

Щодо безпекової ситуації в області, голова облради ввечері 9 травня повідомив наступне:

«Станом на цю хвилину ситуація на всіх напрямках повністю контрольована Збройними силами. Окупаційних військ на території області не було й немає».

Ситуація у Кривому Розі повністю контролюється Збройними Силами України та Військовою адміністрацією

Завдяки успішним діям наших збройних сил, ворог утримується та атакується на лінії бойових зіткнень у периметрі Херсонської області, повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул. 

«Вся інфраструктура міста працює. Усі органи влади та силові структури на своїх місцях. Ведеться посилене патрулювання міста. Ведеться будівництво нових об'єктів оборони на всіх лініях захисту», - сказав він.

Також, за словами Олександра Вілкула, військова адміністрація допомагає у забезпеченні військових необхідною автотехнікою. Вже закуплено за приватні кошти та поставлено у частині понад 300 джипів, пікапів, тягачів та машин швидкої допомоги.

У Криворізькому районі день пройшов без надзвичайних ситуацій

Ситуація повністю контролюється Збройними силами України, повідомив увечері 9 травня начальник районної військової адміністрації Євген Ситниченко. За його словами, всі громади працюють у штатному режимі, військова адміністрація має інформацію про стан справ у кожній громаді.

У Нікопольському районі все спокійно

Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає, критична та соціальна інфраструктура функціонує, повідомив начальник районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«Вихідні для району видались спокійними. На щастя, не справдились прогнози щодо можливих обстрілів з боку окупантів.  Життя триває», - написав він.

В Нікополі вся інфраструктура та комунальні служби працюють у штатному режимі.

За день надзвичайних ситуацій не траплялось, повідомив міський голова Олександр Саюк. Сьогодні місто попрощалося з героєм:

«Сьогодні в храмі св. пр. Петра Калнишевського ми провели в останню путь нашого захисника, нікопольця Бабкіна Владислава. Слава Героям України!» - сказав Олександр Саюк.

За його словами, завдяки нашим військовим ситуація в регіоні стабільна, в межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає.  

Залишити коментар

Відправити