Посилення карантинних заходів у Марганці

Посилення карантинних заходів у Марганці

У міськвиконкомі 28 вересня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Заступник міського голови Андрій Приймак  ознайомив присутніх з вимогами Постанов Кабінету Міністрів України про  затвердження невідкладних  заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Під час засідання присутні заслухали інформацію в.о директора КП «Марганецька центральна міська лікарня» ММР» Олени Соломахи. Вона  доповіла, що на сьогодні в інфекційному відділенні перебувають 2 хворих на пневмонію. Пацієнти пройшли ПЛР-тести, які виявилися негативні. Станом на 28 вересня у місті зареєстровано 2 випадки захворювання на COVID-19. Зазначені хворі знаходяться на лікуванні у Нікопольській міській лікарні. Начальник Марганецького МВ ГУ ДСНС України Сергій Зінченко доповів, що працівниками відділу 33-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області ведеться інформування населення щодо запобігання захворювання на COVID-19.

     За результатами доповідей та з урахуванням обговорення комісія ТЕБ та НС вирішила:

1.1. Керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 року № 848 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641”внести до протоколу позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від  29 липня 2020 року № 41 (зі змінами) -

 продовжити виконання карантинних заходів та заборонити до 31 жовтня 2020 р.:

  1. Проведення дискотек, роботу розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо);
  1. Відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більше ніж 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти.
  2. Провести широке інформуваня та роз’яснювальну роботу серед населення шодо протиепідемічних обмежень, передбачених для «зеленого» та «жовтого» рівнів епідемічної небезпеки.
  3. Забезпечити проведення та дійовий контроль за проведенням дезінфекційних заходів у транспортних засобах, що здійснюють регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів, та у місцях масового скупчення людей (зупинки транспорту, автомобільні, залізничні вокзали, станції та інші місця, де перебувають пасажири, місця проведення масових заходів, що проводяться відповідно до вимог постанови КМУ № 641, супермаркети, місця торгівлі продовольчими товарами, в тому числі ринки, тощо).
  4. При формуванні місцевого бюджету на 2021 рік передбачити видатки, які будуть спрямовані на запровадження посилених протиепідемічних заходів та боротьбу з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території міста Марганця;
  5. Забезпечити належний контроль за виконанням обмежень, передбачених “зеленим” рівнем епідемічної небезпеки, встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (із змінами).
Марганецька міська рада
Залишити коментар

Відправити