Правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, що розповсюджувала наркотики в Покрові та Нікополі

Правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, що розповсюджувала наркотики в Покрові та Нікополі

Як повідомляє Офіційний сайт Нацполіції, злочинна група складалася з семи раніше судимих місцевих мешканців на чолі з 34-річним чоловіком, який на даний час перебуває під слідством за тяжкі злочини. Зловмисники пропонували «клієнтам» на вибір метамфетамін, метадон, опій ацетильований та марихуану. Наркотики  збували при особистій зустрічі «з рук у руки». За кримінальні діяння їм загрожує до десяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Наприкінці вересня оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю в Дніпропетровській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України (УБН ДБН НПУ) спільно з працівниками кримінальної поліції Дніпропетровщини отримали інформацію про діяльність групи збувачів наркотиків. Згідно з інформацією, зловмисники займалися розповсюдженням наркотичних засобів та психотропних речовин на території міст Нікополь та Покров. Поліцейські встановили організатора та учасників злочинної групи.

правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, що розповсюджувала наркотики в покрові та нікополі - зображення 1

Як з’ясувалося, лідером незаконного «бізнесу» став 34-річний мешканець міста Нікополь. На даний час він перебуває під слідством за вбивство та за злочини, пов’язані з наркотиками. Саме він відповідав за постачання наркотиків, контролював їх розподіл між збувачами. Інші учасники групи – двоє жінок та четверо чоловіків віком від 30 до 57 років – приймали замовлення, пакували по дозах та збували їх «з рук у руки» наркозалежним.

правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, що розповсюджувала наркотики в покрові та нікополі - зображення 2

17 листопада правоохоронці, під процесуальним керівництвом Криворізької місцевої прокуратури №2 та за силової підтримки полку поліції особливого призначення ГУНП провели 18 одночасних санкціонованих обшуків.

правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, що розповсюджувала наркотики в покрові та нікополі - зображення 3

Під час заходів за місцем проживання організатора та інших учасників групи правоохоронці виявили близько кілограма розфасованого метамфетаміну, підготовленого для збуту, метадон, опій ацетильований та марихуану. Окрім того, вилучено гроші в національній та іноземній валюті, отримані від злочинної діяльності, банківські картки, мобільні телефони, чорнові записи, а також гранату РГД-5 і запал до неї та набої різного калібру.

правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, що розповсюджувала наркотики в покрові та нікополі - зображення 4

За цінами «чорного» ринку вартість вилучених наркотиків та психотропів становить понад 170 тисяч гривень.

правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, що розповсюджувала наркотики в покрові та нікополі - зображення 5

Трьох активних учасників затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі поліції Дніпропетровщини розпочали кримінальне провадження за ч. 2  ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

За кримінальні діяння їм загрожує до десяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Залишити коментар

Відправити