Рятувальники проводили роз’яснювальну роботу та надавали допомогу

Рятувальники проводили роз’яснювальну роботу та надавали допомогу

Співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області продовжують проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу з метою попередження пожеж та нещасних випадків. Останніми днями вони зустрілися з учнями двох шкіл, мешканцями вулиці Медичної, а також допомогли працівникам територіального центру обслуговування пенсіонерів і визволили щенят з колодязя.

 Рятувальники спільно з волонтерами провели інструктажі з попередження пожеж у побуті

З пониженням температури повітря мешканці міста інтенсивніше використовують різноманітні нагрівальні прилади для обігріву власних квартир, іноді не дотримуючись правил пожежної безпеки, що в свою чергу призводить до виникнення пожеж, травмування та загибелі людей на них. З метою недопущення таких випадків 19 січня співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області спільно з волонтерами служби порятунку 101 провели інструктажі з мешканцями багатоквартирних житлових будинків по вул. Медична.

рятувальники проводили роз’яснювальну роботу та надавали допомогу - изображение 1

Рятувальники попередили громадян про необхідність дотримання заходів власної безпеки в побуті та недопущення порушень вимог пожежної безпеки при використанні різноманітних електричних та нагрівальних приладів. Навели статистичні данні по пожежам, роз’яснили причини їх виникнення та надали паради батькам по проведенню інструктажів з їхніми дітьми. Волонтери також з натхненням підключилися до проведення агітаційних заходів, вони вручали людям інформаційні листівки, нагадували телефон Служби порятунку 101 та в яких випадках за ним потрібно телефонувати.

 Рятувальники навчають учнів правилам пожежної безпеки в побуті та під час перебування на водних об’єктах в зимовий період

Безпека дітей для фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій завжди стоїть на першому місці. Тож, з метою навчання підростаючого покоління основним вимогам безпеки життєдіяльності та попередження нещасних випадків на зимових водоймищах та в побуті 20 січня співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області провели пізнавально-роз’яснювальну лекцію для учнів 8-11 класів середньої загальноосвітньої школи №6. А 24 січня рятувальники зустрілися з учнями молодших класів середньої загальноосвітньої школи №4 аби нагадати школярам правила безпеки на зимових водоймищах, в побуті та під час знаходження підозрілих чи вибухонебезпечних предметів.

рятувальники проводили роз’яснювальну роботу та надавали допомогу - изображение 2

Під час зустрічей  рятувальники попередили школярів про заборону виходу на тонку кригу, навели приклади загибелі людей на водоймищах Дніпропетровщини, роз’яснили, як необхідно поводитися якщо людина провалилися в крижану воду та як необхідно надавати першу допомогу постраждалому.

Смотреть все фото (33 шт) - Одноклассники

Смотреть все фото (33 шт) - Вконтакте Смотреть все фото (33 шт) - Facebook

Також дітей попередили про необхідність дотримання заходів пожежної безпеки в побуті та під час навчального процесу, розповіли порядок дій, якщо людина опинилася в приміщенні під час пожежі та як не допустити таких випадків. Крім того, молодшим школярам розповіли, як необхідно поводитися з підозрілими чи вибухонебезпечними предметами. Для кращого засвоєння почутого дітям вручили інформаційні листівки та нагадали телефон Служби порятунку 101.

рятувальники проводили роз’яснювальну роботу та надавали допомогу - изображение 3

Подібні заняття в закладах освіти проводяться систематично, зазначають рятувальники, адже головне щоб кожен громадянин міг вірно поводити себе в разі небезпеки, діяти грамотно та знав як надати допомогу постраждалому, а навички та вміння діяти грамотно та впевнено в людей формується ще з дитинства.

Рятувальники допомогли працівникам територіального центру соціального обслуговування населення

22 січня о 15.22 на пункт зв’язку 44-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення від працівників територіального центру соціального обслуговування населення про те, що в квартирі по вул. Шатохіна, їх підопічну паралізувало і вона не в змозі відчинити вхідні двері.

рятувальники проводили роз’яснювальну роботу та надавали допомогу - изображение 4

Оперативно прибувши на місце виклику, рятувальники 3-го караулу за допомогою шанцевого інструменту відчинили вхідні двері квартири, чим забезпечили вільний доступ працівникам територіального центру соціального обслуговування населення. Літня жінка 1926 року народження в зв’язку з поганим самопочуттям, декілька днів не могла самостійно піднятися з ліжка щоб відкрити двері працівникам, які за нею доглядають.

Рятувальники визволили щенят з колодязю

24 січня о 14.04 на пункт зв’язку 44-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення від громадянки про те, що в відкритий каналізаційний люк, який розташований по вул. Г.Середи, біля музичній школи, провалилося мале цуценя.

рятувальники проводили роз’яснювальну роботу та надавали допомогу - изображение 5

Прибувши на місце виклику, рятувальники 1-го караулу з’ясували, що в колодязі знаходилося двоє щенят. Рятувальники за допомогою дробини спустилися в колодязь та витягнули їх на поверхню не ушкодженими.

За інформацією

Покровського МВ ГУ ДСНС України

у Дніпропетровській області

Залишити коментар

Відправити