Рятувальники розповідають дітям та дорослим про правила безпечної поведінки

Рятувальники розповідають дітям та дорослим про правила безпечної поведінки

Важливим напрямом роботи Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області є профілактика пожеж та нещасних випадків шляхом проведення зустрічей з мешканцями міста. Увага приділяється як учням шкіл Покрова, так і дорослим жителям.

Рятувальники зустрілись зі школярами

 Безпека дітей для співробітників Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області завжди стоїть на першому місці. Саме змалку людина формується фізично, психічно та інтелектуально. В цей період вона потребує найбільшої уваги, важливо навчити дитину цінувати життя і відповідально ставитися до своєї безпеки. З метою навчання підростаючого покоління цим навичкам, запобігання нещасним випадкам на зимових водоймищах та попередження виникнення пожеж у житловому секторі 10 лютого рятувальники з міста Покров зустрілися з учнями старших класів середньої загальноосвітньої школи №2.

рятувальники розповідають дітям та дорослим про правила безпечної поведінки - изображение 1

В ході зустрічі рятувальники попередили дітей про небезпеку виходу на тонку кригу, навели приклади нещасних випадків на воді в зимовий період та закликали втриматися від прогулянок на замерзлих водоймищах. Роз’яснили як необхідно діяти якщо людина провалилася під лід та перевірили знання школярів на правильність дій.

Смотреть все фото (50 шт) - Одноклассники

Смотреть все фото (50 шт) - Вконтакте Смотреть все фото (50 шт) - Facebook

Також під час виступу рятувальники акцентували увагу на пожежах, які останнім часом траплялися на території міста, вони навели приклади цих пожеж та розповіли про причини їх виникнення. Більшість пожеж виникає саме в житловому секторі, зазначили рятувальники, тож необхідно постійно дотримуватися правил пожежної безпеки та вміти правильно діяти у разі небезпеки. Фахівці ДСНС нагадали, що у разі виникнення пожежі  необхідно одразу телефонувати до служби порятунку 101, при цьому назвати адресу виникнення пожежі, що саме горить та своє прізвище.

рятувальники розповідають дітям та дорослим про правила безпечної поведінки - изображение 2

16 лютого головним інспектором Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області було проведено подібну зустріч з учнями 4-6-х класів начально-виховного комплексу №2. Під час виступу рятувальники додатково акцентували свою увагу на вибухонебезпечних та підозрілих предметах. Вони роз’яснили школярам, що потрібно зробити якщо було знайдено небезпечну знахідку. Крім того,  учням 11-х класів рятувальники розповіли про переваги вступу до вищих навчальних закладів системи Державної служби України з надзвичайних ситуацій у 2017 році.

рятувальники розповідають дітям та дорослим про правила безпечної поведінки - изображение 3

А 21 лютого рятувальники провели  урок безпеки життєдіяльності для учнів 5-9 класів Олександрівської НСЗШ, де також роз’яснили школярам правила безпеки на зимових водоймищах, в побуті, під час виявлення вибухонебезпечних предметів та правила поводження в умовах вчинення терористичного акту.

Для кращого запам’ятовування інформації під час заходів учням були вручені інформаційні листівки та показано профілактичні відеоролики.

Подібні виступи в закладах освіти фахівці ДСНС проводять регулярно з урахуванням особливостей пору року. Це дозволяє дітям краще запам’ятати важливі правила безпеки життєдіяльності та, в разі виникнення надзвичайної ситуації, зреагувати чітко і грамотно.

Рятувальники проводять агітаційні заходи в приватному житловому секторі

13 лютого співробітниками Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області спільно з головою квартального комітету було проведено черговий рейд в приватному житловому секторі по вулицях Гоголя, Короленко, Чкалова, Праці, Вишнева, Нова, Кобзарська.

Рятувальники пояснювали, що в зв’язку з збільшенням кількості випадків пожеж у приватному житловому секторі вони посилюють профілактичні заходи серед мешканців приватних житлових будинків з метою запобігання пожеж у побуті та недопущення загибелі людей на них. Вогнеборці попереджали, що в опалювальний період люди нехтуючи правилами пожежної безпеки, у будь-який зручний спосіб, обігрівають свої приміщення, а також недбало ставляться до власної безпеки і саме через це виникають пожежі в їх помешканнях.

рятувальники розповідають дітям та дорослим про правила безпечної поведінки - изображение 4

А 17 лютого рятувальники разом з квартальним провели чергове профілактичне відпрацювання по вулицям Гудзя, Скіфська, Червоного Христа, Юності та Панфілова. Під час заходу особливу увагу було приділено категорії населення, яка не навчається і не працює, адже ці люди не мають можливості проходити інструктажі з безпечної життєдіяльності. Також фахівці ДСНС нагадали людям як безпечно можливо обігрівати власні помешкання та роз’яснили алгоритм їх дій у разі виникнення пожежі. Щоб інформація краще запам’яталася, по завершенню бесіди кожному вручили інформаційні листівки.

рятувальники розповідають дітям та дорослим про правила безпечної поведінки - изображение 5

Подібні заходи дуже важливі, зазначають рятувальники, адже профілактика пожеж через роз’яснення правил пожежної безпеки безпосередньо людям значно зменшує кількість пожеж та нещасних випадків, а також вчить громадян більш відповідально ставитися до власної безпеки.

За інформацією Покровського МВ ГУ ДСНС України

у Дніпропетровській області

Залишити коментар

Відправити