Ситуація в Дніпропетровській області на вечір 5 травня: пришвидшення поставок пального, гуманітарна допомога та нові втрати…

Ситуація в Дніпропетровській області на вечір 5 травня: пришвидшення поставок пального, гуманітарна допомога та нові втрати…

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці сімдесят першої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

Переїзд підприємств та пришвидшення поставок пального

До Дніпропетровської області переїхали 4 підприємства з Донеччини та Луганщини, перевезли обладнання і сировину, повідомив начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко. Тут їм допомогли знайти приміщення для роботи та розселити людей.

«Вже працює Краматорський завод спеціального кріплення.

У травні стануть до роботи швейне виробництво із Лисичанська, мережа кав’ярень із Сєвєродонецька і Краматорський завод із виробництва промислових машин.

Ще 7 компаній розмістили у нашій області свої склади», - написав Валентин Резніченко.

Також голова обласної військової адміністрації сьогодні ухвалив рішення щодо пришвидшення поставок пального:

«Тепер машини, які везуть бензин, газ та дизельне паливо будуть першочергово проходити блок-пости. І можуть рухатися областю навіть у комендантську годину», - повідомив він.  

Стабільне постачання пального в регіоні налагодиться за тиждень-два

Дефіцит певних видів пального на АЗС також прокоментував голова обласної ради Микола Лукашук. За його словами, протягом тижня-двох очікується налагодження більш-менш стабільного постачання за новою логістичною схемою. При цьому враховуючи той факт, що єдиним джерелом постачання буде Європейський Союз, споживачам треба бути готовими до того, що ціна на певні види пального буде на рівні із сусідніми країнами.

У Кривому Розі та районі все під контролем ЗСУ та військової адміністрації

Вся інфраструктура працює у плановому режимі, повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул. За його словами, до міста продовжують прибувати вимушені переселенці:

«Наші співвітчизники продовжують вириватися з прифронтових та окупованих територій, не бажаючи жити у так званому «російському світі». За словами очевидців, він насправді виявився пеклом тотального терору. Сьогодні до Кривого Рогу приїхало ще 617 біженців», -  сказав він.

У Нікопольському районі день минув без пригод

«В районі та на його межах спокійно. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає.

Все буде добре. Ми переможемо!» - написав начальник районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

Покров втратив героя

Війна забрала життя Володимира Івановича Коміссарова. Про це повідомляє офіційний сайт Покровської міської ради. Старший солдат, старший водій автомобільного взводу, він віддав своє життя за Україну. Вічна пам’ять Герою та щирі співчуття його рідним та близьким…

Прощання із Володимиром Коміссаровим відбудеться 6 травня, об 11.00 на бульварі Шевченка.

Також Покров отримав допомогу для вимушених переселенців від благодійного фонду Карітас України. Ця неурядова організація вже 28 років надає матеріальну, соціальну, психологічну та юридичну допомогу на території України. Продуктові набори від благодійників передали  50 родинам вимушених переселенців, які знайшли прихисток у Покрові.

В Нікополі день пройшов без надзвичайних ситуацій

Вся інфраструктура та комунальні служби міста працюють у штатному режимі, повідомив міський голова Олександр Саюк.

«Ми продовжуємо співпрацю з волонтерами, представниками військових частин, надаємо їм всю необхідну допомогу. Велика вдячність волонтерам та усім хто зараз допомагає», - сказав він.

За словами Олександра Саюка, у напрямку Херсона наші захисники стримують ворога та завдають йому нищівних ударів. Тому в межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає.

Залишити коментар

Відправити