Спалювати сміття – заборонено!

Спалювати сміття – заборонено!

Щороку, навесні та восени, усі можливі інстанції нагадують, попереджають, а відповідні органи навіть погрожують штрафами, аби попередити несанкціоновані спалювання. Не усі до цього ставляться серйозно - орджонікідзевці не виняток. Не лише приватні особи, а навіть підприємства та установи ігнорують п.9.10 Правил благоустрою міста (Забороняється складати та/або спалювати опале листя, сміття, гілля дерев на прибудинкових територіях та територіях житлової та громадської забудови).

На попередній оперативній нараді міський голова жорстко поставив питання стосовно недопущення подібних випадків, попередивши керівників про персональну відповідальність, встановлену Кодексом України про адміністративні правопорушення, Законом України "Про благоустрій населених пунктів", Правилами благоустрою міста та іншими нормативно-правовими актами та рішеннями міської ради та виконавчого комітету.

Хочеться нагадати, що рослинні залишки та листя, будучи природним фільтратором повітря, за зиму увібрали в себе величезну кількість токсичних речовин. Під час горіння шкідливі речовини вивільняються і на довгий час залишаються у повітрі в завислому стані. Ці часточки і токсичні гази негативно впливають на здоров’я. Ситуація в рази погіршується, коли разом з рослинними залишками тліє пластик або інші хімічні речовини. Особливо чутливі до цього люди з астмою, алергією, із серцевими захворюваннями. Такий дим знижує імунітет та погіршує перебіг хронічних хвороб.

І якщо для потенційних паліїв це не аргумент, розсудливим орджонікідзевцям є сенс виявляти небайдужість. Якщо стаєте свідком спалювання побутового сміття на території міста, телефонуйте:

Пожежно–рятувальний підрозділ №44 м.Орджонікідзе – 101;

Диспетчерська ЖЕО – 6-09-30;

Диспетчерська "Міськсвітло" – 6-19-88

Залишити коментар

Відправити