У більшості громад Дніпропетровщини навчальний рік розпочався дистанційно

У більшості громад Дніпропетровщини навчальний рік розпочався дистанційно

Навчання на Дніпропетровщині стартувало для понад 340 тисяч дітей.

«Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 р. № 711, початок навчального року у закладах освіти регламентується рішеннями військових адміністрацій та засновників закладів з урахуванням безпекової ситуації в кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці», – розповіла Наталія Попович, начальниця відділу розвитку освітньої галузі гуманітарного управління обласної ради.

Згідно з наказом департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОВА, при обранні форми освітнього процесу заклади освіти керуються рішеннями тих органів місцевого самоврядування, на території яких вони розміщені.

«Рішення про навчання у дистанційному форматі прийняли переважна більшість громад: Апостолівська, Зеленодольська, Верхньодніпровська, Вільногірська, Марганецька, Новомосковська, Нікопольська, Магдалинівська, П'ятихатська, Криворізька міська, Дніпровська міська та інші ТГ. Перш за все – безпека наших дітей та працівників закладів освіти. Тим більше, що досвід дистанційного навчання є і у школярів, і педагогів», – прокоментував голова обласної ради Микола Лукашук.

Тож, відповідно до постанови КМУ «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні», освітній процес у 2022/2023 навчальному році розпочався 1 вересня у День знань і триватиме до 30 червня 2023 року.

Також заклад освіти визначатиме структуру навчального року. Тривалість навчального тижня (п’ять чи шість днів), дня, занять і відпочинку визначатиме педагогічна рада кожного закладу освіти.

Залишити коментар

Відправити