У ВИШИВАНКАХ ТА З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ

У ВИШИВАНКАХ ТА З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ

Так зустрічали покровчани День вишиванки. Цьогорічне свято лише підсилило значимість духовного оберегу нації. В умовах повномасштабного вторгнення росії, національні символи є головною зброєю, яку не подолати, бо вони – у серці. І вишиванка – не просто одяг, в ній наша душа, наша історія – продовження українського родоводу.

Про це говорили містяни, які 19 травня одягнули вишиванки, висловивши свою єдність та повагу до історичної спадщини. Національними кольорами та візерунками яскравів цього дня центральний парк. Відділ культури виконкому разом з мистецькими осередками зробили все, аби вишиванкою не лише захоплювалися, а й дізналися про її віковічну минувшину та славне сьогодення.

Мешканцям міста пропонували взяти участь у майстер-класах, під час яких розповідали про широку географію вишиванки, про візерунки, властиві кожному регіону України. Кожен міг зобразити свій варіант, обравши кольори та стилізовану вишивку. Цього дня переважали блакитно-жовті, кольори неба й пшеничного поля, кольори нашого прапора.

Тут, у парку, можна було побачити й автентичні вишиванки, притаманні нашому регіону, на виставці, розгорнутій під відкритим небом. Фахівці музею говорили про традиції, які до цього часу зберігаються у родинах, про елементи вишивки, де кожна деталь мала значення, була закодованим посланням.

Ці візерунки збережено дотепер, їх можна було побачити на вишиванках покровчан. На тлі яскравих фотозон вони майоріли неперевершеним оздобленням. Вишиванка перетворила парковий простір на мистецький, бо в ній лише краса, доброта й радість. Саме це увібрала в себе сорочка, яка була з українцями від народження і до останніх днів. Вишиванка біля серця й сьогодні у часи російського вторгнення, як наша броня, наша сила!

Прес-служба міського голови

у вишиванках та з україною в серці - зображення 1

у вишиванках та з україною в серці - зображення 2

у вишиванках та з україною в серці - зображення 3

у вишиванках та з україною в серці - зображення 4

у вишиванках та з україною в серці - зображення 5

у вишиванках та з україною в серці - зображення 6

у вишиванках та з україною в серці - зображення 7

у вишиванках та з україною в серці - зображення 8

Офіційний сайт Покровської міської ради
Залишити коментар

Відправити