В Покрові пройде зустріч "Рівність заради безпеки"

В Покрові пройде зустріч "Рівність заради безпеки"

25 січня 2020 року з 12:00 до 14:00 в місті Покров відбудеться перша інформаційна зустріч щодо Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки. Мир. Безпека" в межах проекту "Рівність заради безпеки". Загальна мета проекту полягає у сприянні участі жінок у процесах відновлення миру і недопущення конфлікту.

Географія проекту: Вінницька, Дніпропетровська, Запорізька, Луганська та Хмельницька області.

Завданнями проекту є:
- Покращити розуміння принципів і завдань резолюції Ради Безпеки ООН 1325 серед активного населення;
- Надати пряму підтримку місцевим стейкхолдерам у процесі розробки, впровадження та контролю за реалізацією місцевих планів дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325.

Резолюція містить 4 основоположні напрямки діяльності:
- попередження;
- захист;
- участь;
- відновлення.
#РівністьЗарадиБезпеки#про1325просто#ПрямуємоРазом#EqualityForSecurity#UWF#Дніпро1325

Під час заходу учасники/ці дізнаються про основні напрямки реалізації Національного плану дій щодо реалізації Резолюції 1325, а також регіональні особливості локалізації Національного плану дій в Дніпропетровській області.

Особливо увагу учасниць/ків буде приділено поінформуванню щодо факту, що Дніпропетровська область досі не ухвалила обласний план дій, хоча знаходиться дуже близько до зони військових дій.
Окрім цього під час заходу будуть презентовані результати міні-проектів реалізованих в нашій області громадськими організаціями в межах проекту #Рівністьзарадибезпеки.

Що таке "1325"? Ні, це не час обіду, і не час відправлення автобусу... Це назва першої резолюції Ради Безпеки ООН, яка нарешті визнала важливість ролі жінок у запобіганні та врегулюванні конфлікту з метою підтримання миру і безпеки.

Резолюція 1325 "Жінки. Мир.Безпека" ухвалена Радою Безпеки з метою привернення уваги світової спільноти до важливості участі жінок, особливо на рівнях прийняття рішень, у вирішенні конфліктів, мирних переговорах і відновлення після конфлікту, необхідності врахування гендерних аспектів в операціях з підтримання миру і забезпечення підготовки з гендерних питань для всіх учасників/ць діяльності по забезпеченню миру та безпеки. Представлена ​​Намібією, 2000.

В 2019 році було створено Коаліцію громадських організацій "Дніпро 1325" Коаліція "Дніпро 1325", діяльність якої направлена на розробку та ухвалення регіонального плану дій виходячи із реальних та нагальних потреб, зокрема - потреб груп осіб, які найбільше постраждали від військового конфлікту.

Проект "Рівність заради безпеки" фінансується Європейським Союзом та виконується Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund за участю Жіночий інформаційно-координаційний центр (Україна) та Lygių galimybių plėtros centras Центру сприяння рівності (Литовська Республіка).

Для реєстрації перейдіть за посиланням та заповніть гугл форму, що нижче розташована
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSedFJb0cguJ-Y_clXuwKKJYdWKgYmks-q9aqUiuFni6MHCt_Q/viewform

Чи підтвердіть участь за телефонами для довідки:
Вікторія 050-838-51-92
і Наталія 097-416-45-14

Залишити коментар

Відправити