Як цьогоріч на Дніпропетровщині відбуватиметься вступна кампанія до коледжів

Як цьогоріч на Дніпропетровщині відбуватиметься вступна кампанія до коледжів

Цьогоріч на Дніпропетровщині зарахування абітурієнтів до коледжів проходитиме зі змінами. Нововведення – через воєнний стан. Про особливості вступної кампанії-2022 розповіли під час брифінгу в обласній військовій адміністрації. 

«У цей непростий воєнний час в Україні максимально спростили процедуру вступу до навчальних закладів. Найперше, коледжів. Аби кожен з випускників міг продовжити навчання та здобути професію», – зазначила начальниця управління департаменту освіти та науки ДніпроОВА Любов Кравченко.

Вона додала, що для вступу на творчі спеціальності, наприклад, хореографію або дизайн, достатньо скласти творчий конкурс. На бюджет прийматимуть за результатами усної співбесіди. На контракт потрібно надати лише мотиваційний лист. А ще цьогоріч не враховуватимуться бали шкільних атестатів та свідоцтв.

Для випускників 9 класу прийом заяв та документів триватиме з 30 червня до 13 липня. Творчі конкурси та індивідуальні усні співбесіди – з 14 до 21 липня. Реєстрація електронних кабінетів вступників запрацює з 23 червня і буде доступною до 31 жовтня.

Після 11-класу в абітурієнтів вибір ще ширший. Вони можуть вступати до коледжів і за результатами мультипредметногоонлайн-тесту, який цьогоріч проведуть замість ЗНО. Крім цього, за сертифікатами ЗНО 2019-2021 років або індивідуальною співбесідою.

Прийом заяв та документів почнеться 14 липня і завершиться 5 серпня. Це для тих, хто вступатиме за творчим конкурсом або співбесідою. Для тих, хто планує надати сертифікати мультипредметного тесту, триватиме з 14 липня до 31 серпня. Реєстрацію електронних кабінетів вступників відкриють 1 липня.

Випускники коледжів отримають дипломи фахового молодшого бакалавра.

Дніпропетровська ОДА
Залишити коментар

Відправити