Як відзначали Хрещення у Грушівці (ФОТО, ВІДЕО)

Як відзначали Хрещення у Грушівці (ФОТО, ВІДЕО)

19 січня журналісти "Нового міста + ТВ" завітали до наших сусідів з Грушівської об’єднаної територіальної громади. Тут, на березі Каховського водосховища відбулися святкові заходи з приводу Хрещення Господнього.

Святкувати Водохрещу всією громадою вже стало у Грушівській ОТГ доброю традицією. От і цього дня у дитячому оздоровчому таборі "Зміна" зібралися сотні мешканців різних населених пунктів громади. Люди приходили цілими родинами, у гарному, піднесеному настрої. Після святкового богослужіння та освячення купелі, найсміливіші з них вирушили до водойми, щоб скупатися у крижаній воді Каховського водосховища.

як відзначали хрещення у грушівці (фото, відео) - изображение 1

Смотреть все фото - Facebook

Як розповів голова Грушівської ОТГ Валерій Попельнюк, кожного разу все більша кількість жителів громади приймає участь у цьому непересічному заході, щоб отримати заряд бадьорості та здоров’я на наступний рік. І дійсно, десятки мешканців різного віку – від поважних сивочолих чоловіків до зовсім молодих тендітних дівчат – по черзі занурювалися у воду, хрестилися та поспішали на берег.

як відзначали хрещення у грушівці (фото, відео) - изображение 2

Тут їх чекали не тільки рідні та друзі з сухими речами, а й смачне частування. Кожен бажаючий міг абсолютно безкоштовно скуштувати справжнього козацького куліша, ароматного глінтвейну з місцевого вина чи просто чаю.

Як окремо зауважив Валерій Попельнюк, на цей захід майже не були витрачені бюджетні кошти – його профінансували місцеві підприємці, громадські організації та просто небайдужі люди. Голова ОТГ подякував усім, хто допомагав у організації свята та зазначив, що саме єдність та згуртованість громади дозволяє їй розвиватися.

як відзначали хрещення у грушівці (фото, відео) - изображение 3

Зокрема, за останні роки суттєво збільшився бюджет ОТГ. Не в останню чергу це пов’язано з тим, що тут створено комфортні умови для ведення підприємницької діяльності. За словами Валерія Попельнюка люди, що реєструють на цій території власну справу та офіційно платять податки до місцевого бюджету, захищені від надмірної уваги різноманітних контролюючих органів. В результаті підприємці не лише можуть спокійно працювати, а й приймають активну участь у житті громади, в тому числі – і в організації подібних святкових заходів.

Відчутну підтримку Грушівській ОТГ надає керівництво обласної державної адміністрації та обласної ради, також тут прямо співпрацюють за Міністерством регіонального розвитку та іншими державними структурами.

Все це призвело до того, що за останні три роки на території громади було зроблено в декілька разів більше, ніж за попередній період часу. Довго та із задоволенням голова розповідає про розвиток освіти та культури, нові гуртки та секції для дітей. Нагадує, що всі реалізовані проекти не були нав’язані "згори" чи вигадані головою, а запропоновані самими людьми та їх представниками – депутатами сільської ради. А активність населення стимулює керівний склад ОТГ до плідної роботи.

Поки ми розмовляли з Валерієм Попельнюком, люди не поспішали розходитись по домівкам. Вони спілкувалися, жартували, пригощалися кулішом та глінтвейном, а час від часу черговий сміливець наважувався зануритися у крижану купель. А значить, чергове свято у наших сусідів з Грушівської ОТГ дійсно вдалося.

Євген Січкаренко, Яна Новицька. Відео авторів та Миколи Новохатька

Залишити коментар

Відправити