Засіяли 100% полів, а бізнес наздоганяє довоєнні показники: яка ситуація у Нікопольському районі

Засіяли 100% полів, а бізнес наздоганяє довоєнні показники:  яка ситуація у Нікопольському районі

У Нікопольському району все стабільно і тихо. Аграрії завершили посівну і  готуються до жнив. Працює бізнес. Майже всі школярі пішли на канікули. Про це під час брифінгу в обласній  військовій адміністрації розповів голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко.  

«Ситуація на Нікопольщині стабільна. В сусідньому Криворізькому районі бувають артилерійські обстріли. На щастя, на нашій території не ведуться бойові дії»,  – зазначив Євген Євтушенко. 

Голова району додав, що значно покращилася продовольча ситуація. Добре налагоджена логістика. Є необхідний асортимент продуктів і побутові товари.

Повертається до роботи бізнес, зокрема, і великий. Причому до обсягів та планів,  які були до війни.

«Район тримається на двох китах. Це сільське господарство та велика промисловість. Аграрії вже засіяли свої поля на 100%. Вчасно отримали сходи. Більше того, де це було можливо, додатково обробили землю. Нині починають готуватися до збору першого врожаю. Запасаються добривами», – наголосив  Євген Євтушенко. 

Район прийняв майже 9,3 тис переселенців. Основну частину прихистив Нікополь. Більшість людей приїхали з Херсонської області. Є переселенці з Луганщини й Донеччини. А ще Запорізької області. Людям пропонують вакансії.

Більшість школярів Нікопольського району вже на канікулах. Тільки в Червоногригорівській громаді декілька шкіл днями завершать навчальний рік.

Дніпропетровська ОДА
Залишити коментар

Відправити