Підсумки 13 травня у Дніпропетровській області: втрати за 79 днів обстрілів, перша «воєнна» сесія облради та прощання з героями…

Підсумки 13 травня у Дніпропетровській області: втрати за 79 днів обстрілів, перша «воєнна» сесія облради та прощання з героями…

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці сімдесят дев’ятої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

Понад 140 ракет випустили орки по Дніпропетровській області за 79 днів…

Такою невтішною статистикою поділився 13 травня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко:

«Смерчами», «Градами», «Ураганами» били по нашим мирним громадам… Забороненими касетними боєприпасами закидували наші міста та села… Вбили сімнадцятьох людей… Пошкодили більш ніж 300 наших будинків, складів, гаражів…

Такий він, немирний «мир»,  який нам нав’язують немирні «сусіди», - написав він.

На Дніпропетровщині відбулася перша сесія облради від початку повномасштабного російського вторгнення

Пленарне засідання провели в режимі онлайн, повідомив сьогодні голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. Серед рішень:

  • засудження збройної агресії рф проти України;
  • виділення коштів на фінансування територіальної оборони, медицини, комунальних підприємств;
  • заснування почесної відзнаки Дніпропетровської обласної ради – нагрудного знаку «Оборона. Єдність. Перемога». Ним планують нагороджувати військових, волонтерів та всіх громадян, які боронять Україну, протистоять збройній агресії рф і наближують нашу Перемогу.

Щодо безпекової ситуації в області, Микола Лукашук ввечері 13 травня повідомив наступне:

«Наразі в регіоні все стабільно і спокійно. Протягом сьогоднішнього дня окупанти не обстрілювали населені пункти Дніпропетровщини».

За його словами, піротехніки продовжують роботу з очищення наших земель від російських боєприпасів, які лишилися після попередніх обстрілів: так, в Апостолівській громаді сапери сьогодні розмінували 32 касетні міни.

Ситуація у Кривому Розі залишається стабільною

Істотних змін у оперативній обстановці не відбулося, наші військові знаходяться на своїх позиціях і продовжують упевнено виконувати всі поставлені бойові завдання, повідомив вечері 13 травня начальник військової адміністрації міста Олександр Вілкул.

«З окупованих територій люди вириваються із жаху «руського міра». Лише минулої ночі Кривий Ріг прийняв 946 людей, які евакуювалися з Херсонської області. Вдень прибуло ще 436 людей. Ще понад 4000 людей проїхали транзитом», - сказав він.

За словами Олександра Вілкула, новоприбулим надали житло, харчування та, за необхідності, медичну допомогу. Загалом, у Кривому Розі вже понад 55 тисяч вимушених переселенців.

«Сьогодні Кривий Ріг попрощався із нашою землячкою Інною Дерусовою. Вона була бойовим медиком та врятувала понад 10 наших бійців. Виконуючи свій обов'язок і допомагаючи пораненим, загинула під обстрілом орків», - сказав Олександр Вілкул.

Посадовець пообіцяв, що у Кривому Розі обов'язково буде вулиця імені Героя України Інни Дерусової.

У Криворізькому районі день пройшов спокійно

«Жодний населений пункт не був обстріляний, також не були обстріляні прикордонні території», - сказав увечері 13 травня начальник районної військової адміністрації Євген Ситниченко.

За його словами, наші Збройні сили дуже добре попрацювали на Херсонському напрямку, є гарні зміни на лінії фронту.

У Нікопольському районі день минув без надзвичайних ситуацій.

Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає, повідомив начальник районної військової адміністрації Євген Євтушенко:

«Не дивлячись на всі негаразди, звуки роботи нашої артилерії, повітряні тривоги та подібне - щиро бажаю вам спокійної ночі», - написав він.

У Нікополі все спокійно

За день надзвичайних ситуацій не траплялось. Вся інфраструктура та комунальні служби продовжують роботу в штатному режимі, сказав міський голова Олександр Саюк увечері 13 травня.

«Наші військові працюють, ви могли це чути, але необхідно зберігати спокій. В межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає», - додав він.

13 травня у Нікополі попрощались з полеглим воїном, повідомляє Нікопольська міська рада:

«Солдат Сенько Роман Миколайович загинув 5 травня 2022 року в результаті ракетного обстрілу позиції дивізіону. 

Проводити нікопольського Героя в останню путь прийшли рідні, близькі, побратими. Небайдужі містяни віддали шану полеглому у боротьбі незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Висловлюємо щирі співчуття родині і близьким загиблого. Вічна пам’ять Герою!» - йдеться у повідомленні.

Залишити коментар

Відправити