Капулівка відзначила День села (ОНОВЛЕНО)

Капулівка відзначила День села (ОНОВЛЕНО)

22 серпня, напередодні 30-річчя Незалежності України, свій День народження відзначало славне козацьке село Капулівка. Журналісти «Нового міста+ТВ» побували на святкових заходах та готові вам про них розповісти.

Зі святом мешканців Капулівки привітала депутатка Дніпропетровської обласної ради від ВО «Батьківщина» Олександра Сотула:

капулівка відзначила день села (оновлено) - зображення 1

«Шановні мешканці славного козацького краю! Щиро вітаю вас із вашим святом! 445 років – це мало чи багато? Я думаю – достатньо,  щоб створити єдину сильну родину. Хочу побажати вашій громаді розвитку та процвітання, а кожному із вас – міцного здоров’я, радості, добра, сімейного благополуччя та Божої благодаті», - сказала вона.

капулівка відзначила день села (оновлено) - зображення 2

Капулівка - одне з найстаріших сіл півдня Дніпропетровщини. За деякими джерелами його історія простежується аж до 1576 року, тож тут відзначали вже 445-річчя заснування. Походження села, як і перші століття його існування нерозривно пов’язані із козаками, адже зовсім поруч знаходилася Чортомлицька Січ. Та сама, де був кошовим легендарний Іван Сірко, могила якого знаходиться поруч із Капулівкою.

капулівка відзначила день села (оновлено) - зображення 3

Останніми роками у селі відбуваються помітні зміни – реконструюються об’єкти соціальної інфраструктури, з’являються нові місця відпочинку, а культурно-розважальні заходи проводяться дедалі масштабніше. От і цього року святкування Дня села розпочалося із самого ранку. Біля сільського Будинку культури проходив концерт місцевих талантів та представників інших творчих осередків Покровської сільської ОТГ, до складу якої входить Капулівка. Поруч розташувалися виставки виробів народних майстрів громади.

капулівка відзначила день села (оновлено) - зображення 4

Працювала вулична торгівля, а смачним козацьким кулешем пригощали безкоштовно. У затінку дерев облаштували зону для пікніків. Для наймолодших мешканців громади встановили атракціони. Завітало до Капулівки і чимало гостей із навколишніх сіл та міст, які з радістю занурились у святкову атмосферу.

капулівка відзначила день села (оновлено) - зображення 5

Ввечері епіцентр святкування перемістився на центральну площу села. Тут спорудили професійну сцену для виступу запрошених виконавців. Спершу із Днем села та 30-річчям Незалежності України капулян привітали учасники тріо «S-klass» . Учасники гурту запам’яталися чудовими голосами та дружнім спілкуванням із публікою. У репертуарі – вітчизняні та зарубіжні поп- та рок-хіти минулих років, а також авторські пісні. Глядачі, незалежно від віку, із задоволенням підспівували та підтанцьовували під улюблені мелодії.

капулівка відзначила день села (оновлено) - зображення 6

капулівка відзначила день села (оновлено) - зображення 7

Другим гостем свята стала українська співачка, авторка та виконавиця власних пісень, учасниця кількох популярних телевізійних проєктів Юлія Лущинська. Її запальні пісні, яскраві сценічні костюми та енергійні танцювальні номери припали до вподоби глядачам, які щиро дякували Юлії за подарований гарний настрій та поспішали взяти автограф після виступу.

капулівка відзначила день села (оновлено) - зображення 8

капулівка відзначила день села (оновлено) - зображення 9

Тим часом на село опустилася темрява, але закінчувати свято ніхто не збирався. Адже далі на всіх бажаючих ще чекали дискотека та святковий феєрверк. Ось так відзначило свій День народження це славне, мальовниче, старовинне та досі молоде село.

капулівка відзначила день села (оновлено) - зображення 10

капулівка відзначила день села (оновлено) - зображення 11

Євген Січкаренко
Фото і відео автора    

Залишити коментар

Відправити