Коментар голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука щодо ситуації на Дніпропетровщині станом на вечір 28 лютого

Коментар голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука щодо ситуації на Дніпропетровщині станом на вечір 28 лютого

«Наразі на Дніпропетровщині ситуація не змінилася: протягом чотирьох днів, поки триває агресія з боку Росії, в нашій області не зафіксовано жодної атаки.

Маємо декілька випадків, коли поліція відпрацювала надзвичайно оперативно. Перший стався у Кривому Розі: там правоохоронці затримали групу осіб, які знімали на відео позиції військових, розташування техніки і відправляли у месенджери на різні номери. Один із затриманих при собі мав набої, з якими йшов до військкомату.

Другий випадок стався у Дніпрі: поліція вперше за ці дні затримала двох «мародерів» за крадіжку. Двоє чоловіків проникли до зачиненого магазину і викрали товар, скориставшись тим, що торгівельні павільйони зачинені.

По-перше, хочу подякувати правоохоронцям за оперативне і якісне виконання своїх обов'язків в умовах шаленого навантаження. По-друге: зараз всі сили і поліції, і Нацгвардії направлені на швидке відпрацювання можливих загроз. В нинішніх умовах інакше бути просто не може. Тому хочу запевнити мешканців області, що вони під надійним захистом силовиків.

Щодо територіальної оборони. Нині до лав ТРО записуються люди віком від 18 до сімдесяти років. Вони стоять у чергах, щоб допомогти своїй країні. І мова йде не лише про чоловіків, а й про жінок. За це я дякую кожному небайдужому мешканцю Дніпропетровщини. Сьогодні до обласної ради звернулися мисливці області, які також запропонували свою допомогу. Ми порадили їм долучатися до тероборони і радимо робити це всім, хто хоче і може стати на захист Батьківщини. Це справжні патріоти і ми дійсно вдячні кожному, хто може бути корисним державі.

Щодо каналів повідомлення про повітряну тривогу, які ми обіцяли запустити. Посилання нижче:

Петриківська ТГ: https://t.me/petrykivka_sygnal

Новомосковськ: https://t.me/alarmnmsk

Царичанська громада: https://t.me/tsarichankagroadasirena

Верхньодніпровськ: https://t.me/+M1J3fZjiEB9jOWNi

Новомосковськ: https://invite.viber.com/...

Апостолово: https://t.me/surenaApostolove

Українська громада: https://invite.viber.com/...

І наостанок. У Мінську нарешті завершилися переговори. Основна мета: припинення вогню на території України. Тепер сторони повертаються до столиць для консультацій.

На черзі - другий раунд переговорів.

Вірю, що ми переможемо. Закликаю мешканців області вірити в свою державу. Україна сильна і вже пройшла надскладні випробування за свою багатовікову історію. Тому вистоїмо і зараз», - підсумував Микола Лукашук.

Днепропетровский областной совет
Залишити коментар

Відправити