Перед відкриттям сезону мисливцям області нагадали правила безпечного полювання

Перед відкриттям сезону мисливцям області нагадали правила безпечного полювання

7 серпня о 18 годині на Дніпропетровщині стартує сезон полювання. Як і щороку, перед його початком в обласній раді провели збори за участі голів районних УТМР, представників відділу екології ДОР, надзвичайників та правоохоронців. Під час зустрічі мисливців закликали дотримуватись законів та правил поведінки під час полювання.

«Обласна рада не перший рік співпрацює з мисливцями й правоохоронцями. Під час таких щорічних зборів ми врегульовуємо питання, що виникають й налагоджуємо взаємодію між всіма учасниками полювального процесу. Головна мета для нас – попередити факти браконьєрства, інформувати про затверджені межі, де можна полювати, а де заборонено. Нашим завданням є збереження біологічного різноманіття регіону. Тому ми регулярно долучаємось до ініціатив мисливців в області — випускаємо в екосистеми тварин й зариблюємо водойми Дніпропетровщини», — зазначив начальник управління облради з питань використання природних ресурсів Антон Кумановський.

Аби уникнути нещасних випадків, пов‘язаних з застосуванням вогнепальної мисливської зброї під час полювання, правила безпеки присутнім нагадали поліцейські. Вони, як і в попередні роки, спільно з громадськістю, проводитимуть рейдові заходи на території мисливських угідь, під час яких перевірятимуть наявність необхідних документів на зброю та на право полювання.

Начальник управління взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами, правового забезпечення та антикорупційної політики виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради Олександр Свіренко звернув увагу на важливості дотримання протипожежних норм. Зазначив, що саме мисливці першими стикаються з загоряннями в екосистемах і, ще до приїзду надзвичайників, починають приборкувати вогонь. Тому важливо, щоб вони володіли базовими знаннями про техніку безпечного поводження з вогнем.

Наразі всі районні організації області отримали відповідні накази, з усіма дозволами державної виконавчої влади на проведення й відкриття полювального сезону 2021/2022 року.

перед відкриттям сезону мисливцям області нагадали правила безпечного полювання - зображення 1

Дніпропетровська обласна рада
Залишити коментар

Відправити