Підсумки 10 травня у Дніпропетровській області: скорочення комендантської години, порятунок з-під обстрілу та збільшення кількості переселенців

Підсумки 10 травня у Дніпропетровській області: скорочення комендантської години, порятунок з-під обстрілу та збільшення кількості переселенців

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці сімдесят шостої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

На Дніпропетровщині скоротили комендантську годину

Про це сьогодні, 10 травня повідомив начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко:

«Скоротили в області комендантську годину

Відсьогодні вона з 23.00 до 5.00», - написав він.

Доба розпочалася із обстрілу, але минула відносно спокійно

Під ранок 10 травня ворог обстріляв околиці Великої Костромки, що у Криворізькому районі,  повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук:

«Один будинок частково пошкоджено, з людей ніхто не постраждав», - написав він.

Решта доби на Дніпропетровщині пройшла без обстрілів, повідомив Микола Лукашук, підводячи підсумки увечері 10 травня:

«На Дніпропетровщині сьогоднішній день минув спокійно і без обстрілів. Наразі російських окупаційних військ в регіоні немає».

За словами голови облради, тільки протягом останньої доби до області прибуло майже півтори тисячі переселенців. А всього станом на цю хвилину на Дніпропетровщині перебуває 218,4 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них 53,7 тисячі дітей та 47,3 тисячі маломобільних громадян і людей старше 60 років.

Більше всього переселенців у Дніпрі (88,5 тис. осіб) та у Кривому Розі (37,4 тис. осіб).

«Але я наголошую, що ці цифри можуть бути більшими. Далеко не всі громадяни стають на облік як внутрішньо переміщені особи і звертаються до органів місцевого самоврядування», - зазначив Микола Лукашук.

Ситуація у Кривому Розі стабільна

Все під повним контролем Збройних Сил України та Військової адміністрації, повідомив ввечері 10 травня начальник військової адміністрації міста Олександр Вілкул.

«Незважаючи на передислокацію сил і поповнення частин, що проводиться ворогом протягом останніх тижнів, плани орків щодо просування з південного напрямку зазнають невдачі. Завдяки мужності та вмілим діям наших військових ворог зазнає значних втрат у живій силі та техніці. На території Криворізького району та області – ворога немає», - сказав він.

За словами Олександра Вілкула, орки продовжують тактику випаленої землі та обстріл мирних населених пунктів на всій лінії зіткнення.

«Сьогодні нашій поліції вдалося вивести з Великої Костромки жінку, у якої пологи почалися буквально під обстрілами. Слава Богу, все гаразд. Прямо в машині швидкої допомоги народилася дівчинка. Разом із мамою вони під наглядом медиків», - розповів він

Також Олександр Вілкул наголосив, що у Кривому Розі та Криворізькому районі, за погодженням із Головою Дніпропетровської ОВА Валентином Резніченком, комендантська година скорочуватися не буде. І, як і раніше, діятиме з 22.00 вечора до 05.00 ранку.

«Я впевнений, ви розумієте правильність такого рішення - фронт у нас поряд, всього за 50 кілометрів від міста», - сказав Олександр Вілкул.

У Криворізькому районі день пройшов спокійно

Жоден населений пункт не був обстріляний, сказав увечері 10 травня начальник районної військової адміністрації Євген Ситниченко. За його словами, ситуація на прикордонних територіях району та у прифронтовій зоні повністю контролюється Збройними силами України. Також посадовець прокоментував ситуацію з тривалістю комендантської години:

«Щодо комендантської години. Так, у Дніпропетровській області вона змінилася. Але у нас, на території Криворізького району, вона залишилась без змін – з 22:00 по 5:00. Я думаю, ви розумієте, що ми територія прикордонна і нам це потрібно. Дякую за порозуміння!» - звернувся до мешканців Євген Ситниченко.

У Нікопольському районі комендантську годину скоротили

«Тепер вона триває з 23.00 до 05.00 наступного дня», - написав начальник районної військової адміністрації Євген Євтушенко, який сьогодні підписав відповідний наказ.

Щодо безпекової ситуації в районі, Євген Євтушенко ввечері 10 травня повідомив наступне:

«В районі все спокійно. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає».  

В Нікополі все спокійно

За день надзвичайних ситуацій не траплялось. Місто працює, вся інфраструктура та комунальні служби міста продовжують роботу в штатному режимі, повідомив міський голова Олександр Саюк.

«Сьогодні обласна і районна військові адміністрації змінили термін дії комендантської години. Від сьогодні у Нікополі вона діятиме з 23.00 до 5.00», - сказав він.

За словами Олександра Саюка, завдяки нашим військовим ситуація в регіоні стабільна, в межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає.

В Апостолівській громаді ситуація стабільна

День минув без обстрілів та надзвичайних подій, повідомив ввечері 10 травня міський голова Апостолового Андрій Оса.

«Сьогодні було гучно, працювала наша артилерія та системи залпового вогню. ЗСУ відпрацьовує позиції ворога на Херсонщині. Це були виходи, все під контролем наших військових», - написав він.

Залишити коментар

Відправити