Підсумки 21 травня у Дніпропетровській області: відносно спокійний день, але небезпека касетних боєприпасів зберігається…

Підсумки 21 травня у Дніпропетровській області: відносно спокійний день, але небезпека касетних боєприпасів зберігається…

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці вісімдесят сьомої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

У Криворізькому районі пенсіонер підірвався на касетному боєприпасі

Він знаходиться у лікарні у важкому стані, повідомив ввечері 21 травня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко.

«82-річний чоловік назбирав 7 боєприпасів від касетних снарядів. Приніс їх додому і намагався розібрати. Стався вибух…

Просив і знову прошу. Будь ласка, не чіпайте вибухівку, яка залишилася після ворожих обстрілів.

Побачили підозрілий предмет - телефонуйте  рятувальникам або поліції», - закликав посадовець.

Він нагадав, що касетні боєприпаси - віроломні. Їх особливість у тому, що вони залишаються небезпечними ще якийсь час після обстрілу. На Дніпропетровщині через такі снаряди загинули вже 6 людей.

У всіх громадах Дніпропетровщини день минув без обстрілів

Станом на вечір 21 травня в області все спокійно, повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Також він уточнив стан чоловіка, який сьогодні підірвався на касетному боєприпасі:

«Наразі чоловіка шпиталізували у вкрай важкому стані. Чи виживе – поки що невідомо. Лікарі роблять все можливе».

Крім того, Микола Лукашук висловив упевненість у перемозі України:

«Війна триває. Але вона обов‘язково закінчиться. Сьогодні Джо Байден підписав законопроєкт про виділення 40 мільярдів доларів Україні. Частина цих коштів піде на озброєння для ЗСУ. Це означає, що наші захисники скоро влаштовуватимуть окупантам такі салюти, які ті не бачили навіть на 9 травня.

Тож тримаємо кулаки. Віримо в Збройні сили і в нашу Перемогу. Україна сильна», - написав він.

Кривий Ріг живе та працює, вся інфраструктура функціонує

Ситуація на криворізькому напрямку залишається стабільно напруженою, але перебуває під повним контролем Збройних Сил України та Військової адміністрації, сказав увечері 21 травня начальник військової адміністрації міста Олександр Вілкул. Він також нагадав про небезпеку касетних боєприпасів:

«Ворог продовжує масово використовувати, зокрема, заборонені Женевською конвенцією касетні боєприпаси «Градів», «Торнадо» та «Смерчів». З початку війни наші піротехніки та сапери вже ліквідували понад 1500 цих варварських боєприпасів. Вони можуть вибухнути, вже перебуваючи на землі, через добу, деякі можуть протягом тижня або місяця, якісь вибухають від зміни температури, якісь реагують на рух.

…Тому якщо ви бачите якісь підозрілі предмети, то будь ласка, не підходьте до них та не беріть їх. Телефонуйте 101 та 102 – поліція та ДСНС знають, що з ними робити».

У Криворізькому районі жоден населений пункт не був обстріляний

Всі громади працюють у штатному режимі, виконуючи свою повсякденну роботу, сказав увечері 21 травня начальник районної військової адміністрації Євген Ситниченко. Поступово повертається життя і до звільнених сіл Херсонщини.

«Кордони Криворізького району надійно захищені. Хлопці працюють на території Херсонської області, як завжди, на всі 100 відсотків. Ситуація біля кордонів повністю контролюється Збройними силами України», - сказав він.

У Нікопольському районі день минув спокійно

Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає, написав увечері 21 травня начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«На Херсонському напрямку тривають позиційні бої», - додав він, та висловив впевненість у нашій перемозі.

У Нікополі все спокійно

Вся інфраструктура працює у штатному режимі, повідомив міський голова Олександр Саюк увечері 21 травня.

«Завдяки нашим військовим в межах доріг біля Нікополя та Нікопольського району російських військ немає. Тож ситуація в нас стабільна.

Бажаю вам гарного вечора та спокійної ночі, але якщо ви чуєте сирену прийміть всі необхідні заходи безпеки», - сказав він.

Залишити коментар

Відправити