Польські депутати склали резолюцію на підтримку Дніпропетровщини

Польські депутати склали резолюцію на підтримку Дніпропетровщини

Напередодні Дня Незалежності України Нижньосілезьке воєводство (Республіка Польща) висловило свою повагу до українського народу за послідовне будівництво незалежної держави та готовність зазнати найбільших втрат задля збереження цілісності країни. Парламент воєводства склав резолюцію, в якій висловив солідарність з українською нацією та відав шану жертвам прикордонних конфліктів. З текстом документу депутатів Дніпропетровщини під час чергової сесії ознайомив голова Дніпрорпетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Нижня Сілезія є багаторічним партнером Дніпропетровщини. Нині ми маємо три чинні угоди між нашими регіонами. Активна співпраця з польськими колегами стосувалася подальших домовленостей і питань у сферах культурологічних проектів, обміну досвідом щодо реформування адміністративно-територіального устрою і щодо розвитку малого та середнього бізнесу, лікуванні та проходженні реабілітації пораненими учасниками АТО на Сході України тощо. Від імені усього депутатського корпусу та від себе особисто дякую нашим партнерам з Нижньосілезького Воєводства за цей політичний жест, завдяки якому тамтешні депутати висловили свою підтримку та солідарність з українським народом і зокрема з регіонами-партнерами в України», — зазначив очільник облради Микола Лукашук.

Резолюція скерована регіональним парламентом Нижньосілезького воєводства від імені органів місцевого самоврядування та жителів Нижньої Сілезії. Учасники підкреслили, що кожна вільна та незалежна держава та її жителі мають право на безпеку, мир та самовизначення. А також звернулись до Президента Республіки Польща, Уряду Республіки Польща та міжнародної спільноти, щодо надання підтримки української нації та її проєвропейському курсу та запровадження нових санкцій, спрямованих на мирне та справедливе вирішення конфлікту й припинення бойових дій в Україні.

польські депутати склали резолюцію на підтримку дніпропетровщини - зображення 1

 

Дніпропетровська обласна рада
Залишити коментар

Відправити