Ситуація в Дніпропетровській області на вечір 2 травня: обстріли сільськогосподарських підприємств та більше 200 тисяч переселенців в області

Ситуація в Дніпропетровській області на вечір 2 травня: обстріли сільськогосподарських підприємств та більше 200 тисяч переселенців в області

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці шістдесят восьмої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

Зранку ворог тричі вдарив по Синельниківському району

Били по сільгосппідприємствам, повідомив вранці 2 травня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко. Перша ракета влучила в елеватор. Зруйнувала склад з зерном. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Згодом було ще два удари:

«Одна ракета поцілила в свинокомплекс. Свині живі. Зачепило склади. Між ними воронка - завширшки 15 метрів, глибиною 10 метрів.

Друга ракета втрапила у посадку.

Орки вже «денацифікували» наших курей, тепер перейшли на свиней», - написав Валентин Резніченко.

Дніпропетровщина прихистила 202 тисячі переселенців

Серед них 76,4 тисяч жінок, 49 тисяч дітей та 42,7 тисяч – маломобільні громадяни та люди старше 60 років, повідомив голова обласної ради Микола Лукашук.

«Очільники громад, в яких люди знаходять прихисток, разом з обласною радою та обласною військовою адміністрацією допомагають переселенцям у всьому. Зустрічають, розміщують, годують. Разом ми сильні», - написав він.

Ситуація в Кривому Розі стабільна

Все під контролем ЗСУ та Військової адміністрації, повідомив начальник військової адміністрації міста Олександр Вілкул під час вечірнього брифінгу. Усі органи влади працюють, вся інфраструктура міста працює. У місті працюють усі соціальні та медичні установи, комунальні підприємства та служби.

«Наші війська утримують лінію оборони на південному напрямку у Херсонській області. Завдяки героїзму наших солдатів, плани ворога щодо просування у бік кордонів Дніпропетровської області зазнають невдачі. Ідуть позиційні бої», - сказав Олександр Вілкул.

За словами посадовця, продовжується постійна робота щодо зміцнення ліній оборони та розмінування територій Криворізького району, які орки засипали забороненими боєприпасами:

«Вже знешкоджено понад 1200 боєприпасів. Сьогодні на території Зеленодольської громади – ще 37 касетних боєприпасів», - сказав він.

День в Криворізькому районі пройшов спокійно

Надзвичайних ситуацій не було, все під контролем Збройних сил України, всі громади працюють в штатному режимі, сказав начальник районної військової адміністрації Євген Ситниченко.

За його словами, цього дня район відвідав журналіст британської газети The Times:

«Ми з ним побували на передовій, він поспілкувався з нашими воїнами. Він був дуже вражений мужністю наших хлопців, та запевнив, що розповість світу правду про те, що коїться в нашій державі, що ці рашистські організми зробили з нашими будівлями, з нашими людьми», - сказав Євген Ситниченко.

Він зазначив, що така інформаційна підтримка дуже важлива, і подякував закордонним журналістам за їх роботу.

У Нікопольському районі – без надзвичайних подій

Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає, повідомив начальник районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«Щиро бажаю вам тихої і спокійної ночі.

Все буде добре. Ми переможемо!» - написав він.

Покров отримав допомогу

Місто функціонує у робочому ритмі, повідомив вранці 2 травня міський голова Покрова Олександр Шаповал. Всі підприємства працюють, всі необхідні послуги надаються, триває онлайн-навчання у школах. Продовжують прибувати вимушені переселенці.

«Сьогодні отримали від компанії Проктер енд Гембл миючі засоби для людей, які критично потребують гуманітарної допомоги.

Для Покрова, який щодня приймає вимушених переселенців, така підтримка вкрай необхідна.

Наша тісна співпраця – продовжується», - написав Олександр Шаповал.

В Нікополі понеділок минув без надзвичайних ситуацій

Вся інфраструктура та служби міста працюють у штатному режимі, повідомив міський голова Олександр Саюк.

«Правоохоронні органи виконують свої функції, завдяки військовим в межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає.

Ситуація стабільна. Тому, вважаю, вечір повинен бути добрим, а ніч спокійною. Але почувши сирену обовʼязково прийміть всі необхідні заходи безпеки», - сказав він.

Залишити коментар

Відправити