ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 1 ЧЕРВНЯ: 98 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 1 ЧЕРВНЯ: 98 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

Вночі окупанти знову обстріляли прикордонні території Зеленодольської громади. Протягом дня із РЗСВ вдарили по Синельниківського району, а також вкотре обстріляли Криворіжжя. Тим часом продовжується зміцнення оборони Дніпропетровщини, а наші захисники успішно діють на Херсонському напрямку.

Вночі орки знову обстріляли Криворізький район

Про це вранці 1 червня повідомив начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко:

«Ніч без тривог, але з обстрілами. Ворог знову поцілив з артилерії по Зеленодольській громаді. Люди не постраждали».  

Вдень окупанти били по прикордонним районам

Територія Синельниківського району стала ціллю для обстрілу із РСЗВ, повідомив Валентин Резніченко ввечері 1 червня:

«Атака по Синельниківському району. Ворог випустив три ракети з РСЗВ “Торнадо”. Інформацію про руйнування та постраждалих уточнюємо».

Пізніше голова облради Микола Лукашук повідомив подробиці обстрілу:

«За попередньою інформацією, загиблих та постраждалих немає. Руйнувань житлових будинків чи об‘єктів інфраструктури не зафіксовано».

Також, за словами очільника облради, під ударом знову опинилось Криворіжжя:

«Окрім цього, окупанти знову обстріляли територію Широківської громади у Криворізькому районі. Населені пункти під обстріл не потрапили».

Крім того, Микола Лукашук повідомив, що ЗСУ продовжують наступ на території Херсонщини.

Ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою, але перебуває під повним контролем Збройних сил України

Наші частини продовжують вести успішні бойові дії на південному напрямку, а ворог зазнає втрат у живій силі та техніці, повідомив увечері 1 червня начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул. Рашисти все більше зосереджуються на обороні.

За словами Вілкула, ворог продовжує обстріли з усіх видів РСЗВ та ствольної артилерії по всій лінії зіткнення.

«При мінометному обстрілі села Твердомедове Великоолександрівського району дуже тяжкі поранення отримав місцевий житель, чоловік 1990 року народження. Його вивезли до Кривого Рогу і зараз за його життя борються лікарі 17-ї лікарні», - повідомив він.

У Кривому Розі, за інформацією Вілкула, ситуація повністю стабільна та контролюється Збройними силами України та Військовою адміністрацією. Продовжується зміцнення оборони по всьому периметру міста на всіх ешелонах захисту.

Протягом дня у Криворізькому районі жоден населений пункт обстріляний не був

«Прильоти» були лише по прикордонних територіях Широківської громади, сказав увечері 1 червня начальник Криворізької РВА Євген Ситниченко. Ніхто не постраждав, руйнувань житлових будинків немає.

Також Євген Ситниченко закликав громадян не нервуватися та не панікувати, зберігати спокій, допомагати один одному та вірити у Перемогу.  

У Нікопольському районі – без надзвичайних подій

Про це ввечері 1 червня написав начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко:

«Війна змінює світосприйняття. Це чудово усвідомлюєш, коли перше, про що думаєш вслухаючись в літню зливу - гроза чи обстріл території? Гроза!

Під звуки повітряної тривоги констатую, що день минув без надзвичайних подій. Район намагається жити мирним життям, працювати та, навіть, трішки святкувати. Принаймні, наскільки це можливо.

Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає».

У Нікополі все спокійно

Про це ввечері 1 червня сказав міський голова Олександр Саюк:

«1 червня, середа закінчується. День в нас пройшов спокійно, надзвичайних ситуацій не було, Нікополь і вся інфраструктура працює в штатному режимі.

Завдяки нашим військовим в межах доріг біля Нікополя та Нікопольського району російських військ немає».

Залишити коментар

Відправити