ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 2 ЧЕРВНЯ: 99 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 2 ЧЕРВНЯ: 99 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

Протягом доби ворог продовжував обстрілювати прикордонні території Дніпропетровщини. Під ударом знову опинилися Синельниківський та Криворізький райони, на жаль є поранені. Але навіть попри війну життя продовжується, і в області відкрили рух на новій ділянці столичної траси.

Вночі орки знову стріляли по Криворізькому району

Про це вранці 2 червня повідомив начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко:

«Ворог знову стріляв на межі з Херсонщиною. Кілька разів ударив з артилерії по Зеленодольській та Апостолівській громадам. Людей не зачепило».

Протягом дня ворог бив по Синельниківському району та Криворіжжю

Таку інформацію повідомив увечері 2 червня голова облради Микола Лукашук:

«Сьогодні ворог обстріляв територію Покровської громади в Синельниківському районі: біля одного з населених пунктів вибухнув касетний боєприпас. На місці рятувальники виявили близько 40 сучасних касетних бойових елементів від снаряду РСЗВ. Днями піротехніки мають їх знищити. Жертв, руйнувань немає.

Вдень під обстріл потрапила і територія Зеленодольскої громади на Криворіжжі: за межами одного з сіл виявлено ворожий артилерійський снаряд. Також на місці знайдено і один снаряд від «Урагану»».

Під час обстрілу Зеленодольської громади постраждали діти

Надвечір окупанти поцілили по населеному пункту знову в Зеленодольській громаді. Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомив подробиці останнього обстрілу:

«Ворог обстріляв з артилерії  Зеленодольську громаду. Прицільно ударив по Мар‘янському. Кілька разів. Цілеспрямовано нищив населений пункт. Поранені двоє дітей і їхня мама.

Повністю зруйновані два будинки, ще кілька пошкоджені. Виведений з ладу газопровід та електромережі».

На Дніпропетровщині відкрито рух новою ділянкою дороги до столиці

Нова траса дозволить швидше вирішувати гуманітарні питання, написав сьогодні Валентин Резніченко:

«Відкрили рух новою ділянкою дороги на Київ. Це майже 30 кілометрів сучасної траси з розв'язками, з'їздами, тунелями. Вона йде від Дніпра до мосту через канал Дніпро-Донбас.

Тепер швидше  їхатимуть «швидкі», вантажівки з гуманітарною допомогою, автівки, які евакуюють людей. Попри війну запускаємо дорожню інфраструктуру.

Решетилівську трасу зводили кілька років. Планували зробити 60 км. Та ворог поставив плани на паузу. Після перемоги трасу добудуємо». 

На Криворізькому напрямку фронту ситуація залишається напруженою, але повністю контролюється Збройними силами України

Бійці наших військових частин ведуть успішні бойові дії на далекому периметрі, повідомив увечері 2 червня начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

«Ми вміємо не лише ефективно захищатись, а й бити ворога. Окупанти продовжують зазнавати втрат у живій силі та техніці. За офіційними даними Міністерства оборони України, на Криворізькому напрямку, ворог змушений перейти до оборони непідготовлених рубежів і продовжує знищувати транспортну інфраструктуру», - написав він.

За словами Вілкула, триває зміцнення оборони міста. Вже існуючі укріплення заслуговують на високу оцінку. Продовжується забезпечення наших військових необхідною технікою, будматеріалами, інструментами, тощо.

«Окремо хочу ще раз висловити, окрім наших військових, велику подяку нашим бульдозеристам, екскаваторникам, електрикам, медикам та людям багатьох інших мирних професій, які працюють зараз буквально на передовій», - сказав Олександр Вілкул.

У Нікопольському районі день минув спокійно

Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає, написав увечері 2 червня начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

Також він висловив подяку волонтерам Нікопольщини та міжнародним благодійникам, які роблять дуже важливу справу.

«Щодня, наша військова адміністрація співпрацює з волонтерами та благодійними фондами в питаннях допомоги бійцям і тимчасово переміщеним землякам. Сьогодні, разом з організацією "Благодійний фонд "Долоні допомоги Нікопольщини" та всесвітньою організацією World Central Kitchen ми знову відвідали переселенців Мирівської громади», - написав Євген Євтушенко.

У Нікополі підвищили плату за проїзд у міських автобусах

Це довелося зробити через стрімке зростання вартості пального та задля збереження сталої роботи громадського транспорту в місті, повідомляє Нікопольська міська рада.

«З 4 червня 2022 року тариф на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування буде становити 10 гривень за разовий проїзд одного пасажира», - йдеться у повідомленні.

Щодо безпекової ситуації в місті, ввечері 2 червня міський голова Олександр Саюк написав:

«2 червня, четвер закінчується. За день в нас все спокійно, місто і вся інфраструктура працює в штатному режимі.

Завдяки військовим в межах доріг біля Нікополя та Нікопольського району російських військ немає».

Залишити коментар

Відправити