На Дніпропетровщині склали понад 5,4 тис адмінпротоколів за порушення карантину

На Дніпропетровщині склали понад 5,4 тис адмінпротоколів за порушення карантину

В області вже склали понад 5,4 тис адмінпротоколів за порушення протиепідемічних норм. Це і відсутність захисних масок у громадських місцях, недотримання санітарних норм на ринках, надання різних послуг без засобів індивідуального захисту. Про це сповістив начальник управління цивільного захисту Дніпропетровської ОДА Василь Прохоренко.

«Зберегти життя і здоров’я у пандемію допомагають прості правила. Тому маємо всі носити маски у громадських будівлях, тримати соціальну дистанцію, користуватися дезінфекторами, – зазначив начальник управління цивільного захисту Дніпропетровської ОДА Василь Прохоренко. – За дотриманням протиепідемічних норм пильно слідкують працівники поліції та Держпродспоживслужби. Загалом за час карантину вже склали 5442 адмінпротоколи».

З початку дії карантину відносно водіїв громадського транспорту склали 226 адмінпротоколів, продавців харчових продуктів – 1325, працівників ринку – 41, директорів і адміністраторів кафе, ресторанів, фітнес-клубів, перукарень, салонів краси – 128.

«В області створили мобільні групи, які перевіряють дотримання протиепідемічних норм у ресторанах, кафе, їдальнях, – додав Василь Прохоренко. – Так, за останні півмісяці перевірили понад 80 таких точок. Порушників штрафували. Зокрема, за роботу у нічний час склали адмінпротоколи відносно керівників 11 розважальних закладів – у Дніпрі, Новомосковську, Павлограді, Кам’янському».

Нині розмір штрафів за порушення правил карантину – від 17 до 34 тис грн для фізичних осіб, від 34 до 170 тис грн – юридичних.

Дніпропетровська обласна державна адміністрація
Залишити коментар

Відправити