У Токівському оштрафували депутата сільради за порушення правил благоустрою (ВІДЕО)

У Токівському оштрафували депутата сільради за порушення правил благоустрою (ВІДЕО)

Жінка викинула сміття у неналежному місці та повинна буде сплатити штраф.

Подія сталася наприкінці червня цього року. Фігурантом справи стала депутатка Гвоздик Любов Павлівна, обрана до Грушівської сільської ради на місцевих виборах минулого року. Жінка мешкає у Токівському. Одного дня вона вирішила прибрати присадибну ділянку, що належала її сину. Там наразі ніхто не проживає, тож садиба дещо заросла.

Сміття набралося декілька мішків. Частину жінка завантажила до спеціально для цього призначеного тракторного причепа. А от решту викинула у неналежному місці, та ще й майже у центрі села! Принаймні, так стверджують члени адміністративної комісії при виконкомі Грушівської сільради, які розглядали цю справу 13 липня.

За даним фактом поліцейським офіцером громади було складено протокол про адміністративне правопорушення. Серед доказів – дані фотофіксації та відео з камер спостереження навколишніх споруд.

Під час засідання адмінкомісії сама Любов Гвоздик свою провину заперечувала, і, в свою чергу, звинувачувала присутніх у політичному переслідуванні – мовляв, її цькують через активну громадянську позицію. Але, незважаючи на надзвичайно емоційний виступ, що періодично переростав у бурхливу суперечку,  переконати адмінкомісію у свої невинуватості їй не вдалося – надто вагомими були докази провини.

у токівському оштрафували депутата сільради за порушення правил благоустрою (відео) - зображення 1
Любов Гвоздик (друга справа) свою провину рішуче дуже емоційно заперечувала

Як зазначив голова адмінкомісії, депутат Грушівської сільради Микола Новохатько, якщо прощати такі порушення депутатам - то яке моральне право члени комісії мають карати інших мешканців? Тож вирішили оштрафувати порушницю правил благоустрою на 340 гривень, що надійдуть до місцевого бюджету.

Пікантності ситуації додає те, що Любов Гвоздик… сама є членом адміністративної комісії. Її колеги вирішили, що людина, яка вчинила адміністративне правопорушення, навряд чи має право карати інших порушників. Та й поведінка жінки під час розгляду справи, на думку присутніх, дуже далеко вийшла за рамки ділового спілкування, а простіше кажучи – була неприпустимою. Тому наостанок адмінкомісія проголосувала за виключення Любові Гвоздик зі свого складу.

Максим Зеленін
Фото і відео Євгена Січкаренка

Залишити коментар

Відправити