ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 4 ЧЕРВНЯ: 101 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 4 ЧЕРВНЯ: 101 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

Сьогоднішня доба на Дніпропетровщині була однією із найспокійніших за останні тижні. Завдяки нашим захисникам, територія області жодного разу не була обстріляна. Тим часом триває ліквідація наслідків попередніх обстрілів та розмінування територій. А у громадах вшанували пам’ять дітей, які стали жертвами російської агресії…

Ніч минула без обстрілів

Про це вранці 4 червня повідомив начальник обласної військової адміністрації Валентин Резніченко:

«101-й день війни розпочався з сирен. Минулося без обстрілів. І зараз спокійно».

День також пройшов тихо

Таку інформацію надав голова облради Микола Лукашук ввечері 4 червня:

«Коротко про стан справ на Дніпропетровщині. Сьогоднішній день в області минув тихо. Станом на цю хвилину в нас все спокійно.

Ще одна доба, яка наблизила Україну та українців до Перемоги».

У громадах області вшанували пам’ять дітей, які загинули в результаті збройної агресії росії

4 червня – Міжнародний день безневинних дітей, що стали жертвами військової агресії.

«В Україні протягом останніх 100 днів загинула щонайменше 261 дитина. Ще 463 дитини були поранені. Це лише офіційні цифри. А скільки тих, про кого ми ще не знаємо…

росія не повинна існувати взагалі. Бо вбивці дітей не мають права жити в цьому світі.

Світла пам‘ять загиблим. Батькам та рідним – витримки й сил пережити це горе», - написав сьогодні Микола Лукашук.

Пам’ятні заходи сьогодні відбулися у різних громадах Дніпропетровщини. Зокрема, у Покрові акція «Обірвані мрії» відбулася у центральному парку.

«На зелену травичку діти і дорослі у формі серця виклали понад двісті іграшкок та речей, які символізують маленькі життя, котрі без жалю обірвав ворог.  Складали символічних янголяток, залишаючи їх на деревах у знак пам’яті за сотнями дітей, чиє життя забрала війна…» - повідомляє Покровська міська рада.

У Марганці небайдужі мешканці зібралися у сквері імені Тараса Шевченка. Пам’ять загиблих янголят вшанували хвилиною мовчання.

«Цього дня марганчани запалили  свічки пам'яті та принесли дитячі іграшки, аби  нагадати всім, що відібрані, скалічені життя дітей - це незгоєні довічні рани України», - повідомляє Марганецька міська рада.

Ситуація у Кривому Розі повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією

Оперативна обстановка на Криворізькому напрямку залишається стабільно напруженою, повідомив увечері 4 червня начальник міської військової адміністрації Олександр Вілкул.

«Я сьогодні провів більшу частину дня на позиціях наших військових, на нулі. Ми продовжуємо зміцнювати лінію нашої оборони та готові до будь-якого розвитку подій», - написав він.

За інформацією Вілкула, сьогодні наші військові збили орківський безпілотник «Орлан», а ворог здійснює мінування вздовж лінії зіткнення.

Крім того, очільник військової адміністрації повідомив, що триває ліквідація наслідків обстрілів:

«Ми продовжуємо відновлювати інфраструктуру звільнених населених пунктів та сіл, в яких є руйнування через регулярні обстріли орками. Я пишаюся нашими солдатами, нашими лікарями, екскаваторниками, комунальниками, водіями, усіма, хто працює, навіть не дивлячись на обстріли, хто надає допомогу людям. Для мене є велика честь працювати з вами! Щиро Дякую!».

Також триває розмінування територій:

«З 24 лютого у Криворізькому районі рятувальники вже розмінували понад дві тисячі касетних елементів, зокрема, за перші дні літа знищено 93 касетні боєприпаси від систем від РСЗВ «Ураган» та «Торнадо-С», - сказав Олександр Вілкул.

Він вкотре закликав людей не чіпати підозрілі предмети:

«Якщо щось викликає підозру, то не можна чіпати взагалі, і треба одразу дзвонити за номером 101, 102 – поліція та ДСНС знають, що з цим робити. Бережіть себе!».

У Криворізькому районі день минув без надзвичайних ситуацій

Жоден населений пункт обстріляний не був, на прикордонних територіях все також тихо, повідомив увечері 4 червня начальник Криворізької РДА Євген Ситниченко.

«Це все завдяки нашим хлопцям, нашим Збройним силам, які докладають тотальних зусиль, щоб стримати ворога», - сказав він.

Також Євген Ситниченко закликав громадян гарно відпочити на вихідних, бо попереду ще багато роботи задля нашої Перемоги.

У Нікопольському районі спокійний день

Про це повідомив увечері 4 червня начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко:

«Добігає завершення один зі спокійних днів. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає.

Лінія фронту майже не рухається. На Херсонському напрямку тривають позиційні бої.

Район продовжує жити прифронтовим життям, де відпочинок в парку мирно співіснує з підготовкою бойових позицій та волонтерською діяльністю».

У Нікополі все спокійно

Про це ввечері 4 червня повідомив міський голова Олександр Саюк:

«4 червня, субота закінчується. За день надзвичайних ситуацій не було. Нікополь працює у штатному режимі».

Також він нагадав про новий режим роботи системи оповіщення в місті:

«Сьогодні з 12.00 ми розпочали вмикати сирени за новим графіком. 12 хвилин лунатиме сигнал про тривогу і 2 хвилин про її відбій. Будь ласка, будьте уважні, слідкуйте у телеграм, або вайбер каналі “Нікополь. Оперативна інформація” чи по радіо за дією тривоги. Допомагайте іншим, якщо це необхідно».

Залишити коментар

Відправити