Президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку до Запорізької області

Президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку до Запорізької області

Під час візиту Глава держави відвідав передові позиції українських захисників, зустрівся з українцями, переміщеними із зони бойових дій та провів нараду щодо поточної ситуації в Запорізькій області.

Президент відвідав передові позиції українських захисників на Запоріжжі

Глава держави ознайомився з оперативною обстановкою на передньому краю оборони.

Володимир Зеленський поспілкувався з військовослужбовцями та вручив їм державні нагороди й цінні подарунки.

«Хочу подякувати за велику справу, за вашу службу, за те, що захищаєте всіх нас, нашу державу. Дякую кожному й кожній. Хочу побажати здоров’я вам і вашим сім’ям, які вас підтримують. Бережіть себе!» – сказав Президент.

Присутні вшанували пам’ять загиблих захисників хвилиною мовчання. 

На Запоріжжі Президент зустрівся з українцями, переміщеними із зони бойових дій

У межах робочої поїздки до Запорізької області Президент України Володимир Зеленський відвідав санаторій-профілакторій, де розмістили українців, які були вимушені полишити свої домівки через збройну агресію Росії.

Глава держави оглянув лікувальні кабінети, куди вони можуть звертатися по медичну допомогу, а також житлові приміщення.

Президент поспілкувався з переселенцями та поцікавився в них умовами проживання.

«Розумію, що всі хочуть повернутися додому. І це житло, яким би воно не було зручним, не можна порівняти з власною домівкою. Краще, ніж удома, немає ніде», – сказав Глава держави.

Володимир Зеленський висловив переконання, що люди, які були змушені залишити свої міста, обов’язково повернуться додому.

«У нас немає сумнівів, що ми звільнимо всі тимчасово окуповані міста. Це обов’язково буде», – зазначив Глава держави.

Переселенці з Маріуполя розповіли про трагічні події, які їм довелося пережити через російське вторгнення. Вони звернулися до Президента з проханням посприяти у розв'язанні питання відновлення втрачених документів та оформлення свідоцтв про смерть рідних, які загинули на тимчасово окупованих територіях.

Володимир Зеленський закликав переселенців долучатися до розробки механізму, який міг би спростити процедуру отримання таких документів.

«Можна знайти нові правові механізми з огляду на обставини. Якщо ви запропонуєте, можемо також зробити й певні законодавчі зміни», – зауважив Президент.

Під час зустрічі також ішлося про забезпечення внутрішньо переміщених осіб житлом. Володимир Зеленський наголосив, що всі люди, які втратили свої домівки, мають отримати комфортне житло.

«Обов’язково допоможемо вам у розв'язанні цього питання», – сказав він.

Глава держави подарував маленьким переселенцям, які проживають у профілакторії, планшети.

Зокрема, подарунок отримав восьмирічний Єгор Кравцов, який вів щоденник під час перебування під обстрілами в місті Маріуполі. Записи хлопчика були опубліковані в соцмережах і отримали назву «Маріупольський щоденник». Єгор розповів про бомбардування міста й поранення, якого зазнав унаслідок обстрілів. Щоденник також містить трагічні записи про те, як загинула бабуся Єгора і як ворог знищував його рідне місто.

Глава держави провів нараду щодо поточної ситуації в Запорізькій області

Володимир Зеленський заслухав інформацію від начальника Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха, а також військового командування та керівництва управління Національної поліції в області.

Олександр Старух доповів Президентові, що майже 60% території регіону тимчасово окупували російські війська, на частині тривають бої. За його словами, 77 населених пунктів Запорізької області знеструмлені через бойові дії. Ворог зруйнував 2701 об’єкт інфраструктури, з яких на сьогодні відновлено майже 700.

На Запоріжжі створено гуманітарні хаби для прийому мешканців тимчасово окупованих територій та населених пунктів, де тривають бойові дії.

«Останні 15 днів найбільша кількість людей приїжджає з Херсонської області. Також прибувають із Маріуполя», – сказав начальник ОВА.

Президент доручив керівництву Запорізької області надати всю необхідну допомогу особам, переміщеним із тимчасово окупованих територій.

«Багато людей приїжджає з населених пунктів, які тимчасово окуповані ворогом. Маємо зосередитися на тому, щоб розв'язати їхні побутові проблеми, забезпечити переселенців житлом. Також треба подбати про працевлаштування цих людей. Впевнений, що серед них є кваліфіковані фахівці», – зазначив Володимир Зеленський.

Офіційне інтернет-представництво Президента України
Залишити коментар

Відправити