Дніпропетровщина увійшла до «зеленої» карантинної зони

Дніпропетровщина увійшла до «зеленої» карантинної зони

В Україні почав діяти поділ на чотири карантинні зони. Регіони, які потрапили до зеленої, помаранчевої, жовтої та червоної зон, визначила державна комісія ТЕБ і НС. Дніпропетровщина увійшла до «зеленої». Про обмеження, які будуть застосовуватися в області під час адаптивного карантину, розповів заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Максим Скрипнік.

«Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 серпня та встановив  чотири рівні епідемічної небезпеки в країні – червоний, помаранчевий, жовтий та зелений. Які регіони потраплять до кожної з них, визначала державна комісія ТЕБ і НС. Відсьогодні їхнє рішення вступило в силу. Для кожної зони правила адаптивного карантину відрізнятимуться. Обмеження діятимуть на усіх рівнях, але найбільш жорсткими  вони будуть у тих населених пунктах, які увійшли до червоної зони. Переглядатимуть та оновлюватимуть дані щотижня», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА Максим Скрипнік.

На Дніпропетровщині залишаються чинними обмеження, встановлені раніше. Обов’язково носити маски  у громадських місцях та приміщеннях. Перевозити пасажирів можна тільки в межах сидячих місць.  Дозволено проводити масові заходи – але у розрахунку не більше 1 людини на 5 квадратних метрів. Можуть працювати кінотеатри – втім, вони мають бути заповнені не більш ніж на 50%.

Із 1 вересня в усіх зонах, окрім червоної, планують відкрити школи.

дніпропетровщина увійшла до «зеленої» карантинної зони - зображення 1

Дніпропетровська обласна державна адміністрація
Залишити коментар

Відправити