«Філософія крил»: відбулася презентація поетичної збірки Олени Левченко (ФОТО, ВІДЕО)

«Філософія крил»: відбулася презентація поетичної збірки Олени Левченко (ФОТО, ВІДЕО)

Олена Левченко – наша з вами землячка, випускниця дев’ятої школи, студентка Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А ще – талановитий молодий поет, що тонко відчуває слово та вміє надзвичайно точно передати власні емоції римованими рядками. 18 листопада в гостинному залі Будинку творчості дітей та юнацтва пройшла презентація її поетичної збірки "Філософія крил". 

Олена почала віршувати ще змалечку, років з п’яти. Скільки віршів написала з того часу – ніколи особливо не замислювалась, але рахунок вже давно йде на сотні. Ще під час навчання у школі її твори друкувалися у різних виданнях, альманасі "Собори наших душ". "Філософія крил" - чергова авторська поетична збірка Олени Левченко.

«філософія крил»: відбулася презентація поетичної збірки олени левченко (фото, відео) - изображение 1

Дивитись всі фото (121 шт.) - Facebook

За її словами, поетична творчість в Україні наразі переживає період активного розвитку, вона є затребуваною та модною. У великих містах працюють поетичні клуби та арт-кафе, які рідко залишаються порожніми. Певно, люди в наш непростий час шукають у творчості якесь полегшення від проблем сьогодення. Нерідко виступає зі своїми віршами на різноманітних поетичних зібраннях у різних містах і Олена Левченко.  Та все ж розповідати власні вірші перед своїми рідними та близькими, вчителями, поціновувачами мистецтва Покрова – для неї особливо хвилююче та, одночасно, приємно.

«філософія крил»: відбулася презентація поетичної збірки олени левченко (фото, відео) - изображение 2

Її лірика – про родину, стосунки батьків з дітьми, красу, світ навколо, рідне місто, пошуки власного шляху у житті та творчості, проблеми сучасності та про багато що інше. Вірші Олени легкі та, водночас, глибокі, вони викликали на обличчях слухачів то легкі посмішки, то задумливі вирази. Схоже, у поетичних рядках Олени Левченко кожен знаходив щось своє, близьке.

«філософія крил»: відбулася презентація поетичної збірки олени левченко (фото, відео) - изображение 3

Та, насправді, переказувати зміст віршів прозою – то справа марна та приречена на невдачу. Тому, якщо ви дійсно любите справжню творчість, мистецтво, що йде від душі – рекомендуємо просто переглянути наше відео з презентації "Філософії крил". А наступного разу, коли Олена влаштує у рідному місті творчий вечір (а вона його обов’язково влаштує) – просто на нього прийти. Тому що поезія, почута з вуст автора, дарує особливі, ні з чим не зрівняні враження.

Тим більше, що за кожнім віршем – своя неповторна історія, свої враження, що спонукали до творчості, свій настрій. Одні римовані рядочки народились вдома на кухні, інші – у натовпі людей десь на вокзалі, треті – на зайняттях у виші. Всі вони несуть відбиток особистості автора, осмислення навколишнього світу молодою, талановитою людиною.

«філософія крил»: відбулася презентація поетичної збірки олени левченко (фото, відео) - изображение 4

Зачитала Олена і вірші, що були написані вже після виходу "Філософії крил". І, судячи з їх кількості, наступної збірки залишається чекати вже недовго.

А наприкінці зустрічі були подяки рідним і близьким, педагогам та працівникам дев’ятої школи, що свого часу допомагали робити перші кроки у творчості, колективу Будинку творчості дітей та юнацтва, що організовував цю зустріч. А ще квіти від шанувальників, автографи на примірниках "Філософії крил" для справжніх поціновувачів. І прощальне побажання від Олени молодим талантам усім серцем вірити у свої мрії та любити те, що вони роблять. Тоді ці мрії обов’язково здійсняться.

«філософія крил»: відбулася презентація поетичної збірки олени левченко (фото, відео) - изображение 5

Ми щиро бажаємо Олені і далі продовжувати радувати нас своєю творчістю. І вже з нетерпінням чекаємо наступної зустрічі.

Яна Новицька

Залишити коментар

Відправити