Як влітку зменшити рахунки за електроенергію

Як влітку зменшити рахунки за електроенергію

З настанням літньої спеки хочеться мати прохолоду в оселі. Як створити максимальний комфорт вдома та водночас зменшити рахунки за електроенергію, ділиться порадами постачальник електроенергії, газу та рішень з енергоефективності YASNO.

YASNO консультує клієнтів з розумного споживання енергоносіїв для економії витрат. Запропоновані постачальником енергоефективні рішення вже дали змогу 50 тисячам українських сімей щороку заощаджувати на рахунках за електроенергію близько 84 млн гривень і водночас робити вагомий внесок в поліпшення екології.

«Користувачі енергоефективних наборів від YASNO щороку економлять 50 мільйонів кіловат∙годин електроенергії. А це дорівнює зниженню викидів СO2 в атмосферу на 44 тисячі тон. Тож відповідальне енергоспоживання зменшує рахунки і оздоровлює навколишнє середовище», - зазначив директор YASNO в Дніпропетровській області Юрій Федько.

Щоб розумніше споживати електроенергію та зменшити власні рахунки жителям Дніпропетровщини варто скористатись наступними порадами від постачальника YASNO:

  • Обирайте побутову техніку з класом енергоефективності А та вище – вона споживає менше електроенергії за інші моделі.
  • Замислюючись над придбанням нового кондиціонеру, оберіть інверторний. Він не вимикається, коли досягає заданої температури в приміщенні, а переходить у режим зниженої потужності. Так точніше підтримується температура, і споживається менше електроенергії.
  • Щільно зачиняйте вікна та двері (навіть міжкімнатні), коли працює кондиціонер. Тоді не доведеться витрачати зайві кіловат-години на охолодження вулиці і приміщень, де ви майже не проводите час.
  • Встановіть жалюзі або заклейте вікна спеціальною плівкою, щоб  віддзеркалювати тепло і світло. Також можна встановити над вікном тіньовий козирок. З ними приміщення буде не так сильно нагріватись, і для його охолодження знадобиться менше часу кондиціонування.
  • Періодично робіть вологе прибирання – воно додатково охолоджує кімнати і дозволяє рідше вмикати кондиціонер.
  • Користуйтесь наявними еко-функціями свого кондиціонеру. Наприклад, уночі переводьте пристрій в режим «Sleep». Він знижує рівень шуму і витрати електроенергії на підтримку комфортної для сну температури.
  • Регулярно очищуйте кондиціонер і заправляйте охолоджувачем – це сприяє тривалій роботі пристрою за визначеними параметрами енергоспоживання.
  • Добре кондиціонуйте повітря в оселі, щоб попередити надмірні витраті електроенергії іншими побутовими приладами. Бо, наприклад, той же холодильник може вдвічі збільшити енергоспоживання, коли температура в приміщенні перевищує 30 градусів за Цельсієм.
  • Встановіть двозонний електролічильник і за можливості вмикайте найбільш енергоємні прилади в період з 23:00 до 07:00, бо за спожиту в ці години електроенергію можна сплачувати 50% за «нічним» тарифом. А за умови, що деякі прилади (холодильник, кондиціонер чи бойлер) можуть працювати цілодобово, двозонний лічильник дає ще відчутнішу економію на рахунках.

Більше порад з заощадження електроенергії та газу мешканці квартир і приватних будинків можуть знайти на сайті постачальника в проєкті «YASNO_як_заощаджувати». А маленьким жителям Дніпропетровщини стануть у пригоді цікаві казки з яскравими ілюстраціями в добірці «YASNO для дітей».

Прес-служба YASNO
у Дніпропетровській області

Залишити коментар

Відправити