Коли випускники Дніпропетровщини зможуть здати національний мультипредметний тест (КОРИСНО)

Коли випускники Дніпропетровщини зможуть здати національний мультипредметний тест (КОРИСНО)

В Україні визначилися із датами проведення національного мультипредметного тесту. Оцінювання проходитиме в три сесії. Основна – з 18 липня до 10 серпня, додаткова – з 16 до 20 серпня, спеціальна – з 12 до 16 вересня. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«Цьогоріч випускники Дніпропетровщини замість ЗНО складатимуть єдиний національний мільтипредметний тест. Відповідатимуть на питання з трьох обов’язкових предметів: української мови, математики та історії України. Перша сесія тестування розпочнеться у липні», – зазначив директор департаменту освіти і науки ДніпроОВА Олексій Полторацький. 

Випускникам, які вже мають реєстраційну картку, потрібно з 20 травня до 7 червня обов’язково підтвердити своє бажання проходити тестування. А ще обрати назву населеного пункту, де вони планують складати НМТ.

11-класники, які ще не створили особистий онлайн-кабінет, зможуть це зробити з 10 до 20 червня. А підтвердити участь 8-12 липня.

Тестування відбуватимуться у спеціально створених тимчасових екзаменаційних центрах. Ті, хто не матимуть змогти прийти на іспит в основну сесію, зможуть його пройти під час додаткової або спеціальної.

Отримані результати майбутні абітурієнти зможуть використовувати для вступу до закладів вищої освіти. Випускникам минулих років замість результатів НМТ дозволили використовувати сертифікати ЗНО 2019-2021.

коли випускники дніпропетровщини зможуть здати національний мультипредметний тест (корисно) - зображення 1

Дніпропетровська ОДА
Залишити коментар

Відправити