У Нікопольському районі під час нерестової заборони поліцейські вилучили 80 кілограмів раків 

У Нікопольському районі під час нерестової заборони поліцейські вилучили 80 кілограмів раків 

Сума завданих збитків складає більше 14 мільйонів 600 тисяч гривень, згідно постанови Кабінету Міністрів України від 21.11.2011 року № 1209. 

16 травня під час відпрацювання Каховського водосховища та прибережної зони, в селищі Черногорівка на дамбі, поліцейськими було зупинено автомобіль «ВАЗ 2121» під керуванням мешканця Нікополя.

 

При огляді автотранспорту правоохоронці виявили вантаж із 5 мішків, з раками вагою вісімдесят кілограмів. Як встановили правоохоронці, чоловік планував збути більше чотирьох тисяч раків, які були здобуті у період нерестової заборони незаконним шляхом. Сума збитків складає понад 14 мільйонів 600 тисяч гривень, відповідно постанови КМУ від 21.11.2011 № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів». 

На місці події працювали слідчо-оперативна група Нікопольського РУП, працівники сектору водної поліції ГУНП в Дніпропетровській області,  представники Управління авіації та поліції на воді,  ДУ ЦАЗ Національної  поліції  України, та рибоохоронний патруль.

Раки вилучені рибоохоронним патрулем, та відносно водія складено відповідний  протокол за ст. 88 КУпАП (протокол складався рибоохоронним патрулем). Поліцією встановлюються усі обставини скоєння правопорушення та члени групи, яка причетна до незаконного вилову, браконьєрства та незаконного збуту водних біологічних ресурсів.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області 
за матеріалами Нікопольського РУП

у нікопольському районі під час нерестової заборони поліцейські вилучили 80 кілограмів раків  - зображення 1

у нікопольському районі під час нерестової заборони поліцейські вилучили 80 кілограмів раків  - зображення 2

 

Офіційний сайт Національної поліції
Залишити коментар

Відправити