Мешканцям м. Покров виділять гроші на реалізацію корисних проектів: в місті стартував “Бюджет участі”!

Мешканцям м. Покров виділять гроші на реалізацію корисних проектів:  в місті стартував “Бюджет участі”!

"Бюджет участі" - це ефективна практика залучення громадян до активного вирішення проблем громади. Ця практика з’явилася ще у 80-х роках у Бразилії, потім поширилася у інших  країнах, зокрема - у Польщі, а тепер - в Україні.

Сутність "Бюджету участі"  - місто виділяє певні кошти на втілення ініціатив громадян. Головні критерії - ідеї мають бути корисними для громади, їх можна реалізувати в місті, ініціативи підтримують мешканці. Ініціативи - у будь-яких сферах міського життя: створення нових місць дозвілля та відпочинку, облаштування скверів, ремонт пішохідних доріжок, створення цікавих культурних об’єктів тощо.

Спочатку міська влада збирає проекти містян, а потім мешканці шляхом голосування визначать, які саме проекти будуть реалізовані за рахунок бюджету.  На реалізацію проектів в рамках "Бюджету участі" у 2017 р. виділено 100 000 грн. 

Важливо!

Дізнатися про "Бюджет участі" та його можливості, запропонувати свої проекти можна на сайті http://pokrov.ci.org.ua.

Вивчити досвід інших міст можна тут:  Київ, Дніпро, Івано-Франківськ, Чернігів, Полтава, Кривий Ріг, Нікополь, Жовті Води.

Проекти можна подати на сайті http://pokrov.ci.org.ua.Протягом місяця - з 7 серпня по 6 вересня - усі бажаючі можуть подати свої проекти. Для цього потрібно написати проект за затвердженою формою та зібрати 15 підписів мешканців міста (завантажити всі форми можна тут: http://pokrov.ci.org.ua/instructions, ознайомитися зі всією нормативною документацією можна за посиланням: http://pokrov.ci.org.ua/normativni-documenti).

Консультації з питань підготовки та подання проектів - за телефоном (05667) 4-22-44 та e-mail: gb.pokrov@gmail.com або в мережі facebook:

https://www.facebook.com/gb.pokrov/

Також всіх бажаючих запрошують на безкоштовні тренінги з написання  проектів: найближчий пройде 10.08.2017 р. о 17.00 в сесійній залі будівлі виконкому м. Покров. Його проведуть експерти ГО "Платформа Громадський Контроль", яка має значний досвід впровадження "Бюджету участі" у м.Дніпро та інших містах області.

Усі мешканці м. Покров можуть взяти участь у голосуванні за проекти! Як через Інтернет (реєстрація на сайті http://pokrov.ci.org.ua), так і за допомогою паперових носіїв - через міський ЦНАП (1-й поверх будівлі виконкому м. Покров)

Голосування відбудеться з 15 по 30 вересня.

Календар конкурсу

Прийом проектів - з 7 серпня до 6 вересня 2017 р.

Перевірка та обробка проектів - 7-14 вересня 2017 р.

Голосування 15 - 30 вересня 2017 р.

Визначення переможців 03 жовтня 2017 р.

Реалізація проектів до кінця 2017 р.

Пропонуйте корисні для громади ідеї та закликайте земляків підтримати їх!Отже, мешканці Покрова самі визначать, які проекти слід втілити вже до кінця 2017 року. Якщо цього року проекти буде реалізовано успішно, то вже у 2018 році на виконання ініціатив буде закладено значно більше коштів.

Разом змінимо наше улюблене місто на краще!

Артем Романюков

ГО "Платформа Громадський Контроль"

Залишити коментар

Відправити