На засіданні виконкому Грушівської сільської ради обговорили роботу КП «Патріот» (ВІДЕО)

На засіданні виконкому Грушівської сільської ради обговорили роботу КП «Патріот» (ВІДЕО)

У центрі уваги опинилося підприємство, що займається водопостачанням та благоустроєм на території громади.

Для того, щоб розібратися у діяльності КП «Патріот» було створено комісію з місцевих чиновників та депутатів. Навіть побіжно ознайомившись зі справами підприємства, переглянувши установчі документи, фінансову звітність, кошториси на послуги, вони виявили багато тривожних моментів. Недбало ведеться каса, існують проблеми з банківськими рахунками та особистими рахунками громадян, працівники не знають своїх посадових інструкцій, тощо.

Подібна інформація не на жарт стривожила депутатів місцевої ради. Адже від роботи «Патріота» залежить водопостачання не тільки самої Грушівки, а й, опосередковано, інших сіл громади.

на засіданні виконкому грушівської сільської ради обговорили роботу кп «патріот» (відео) - зображення 1

Водночас кваліфікації членів комісії, що перевіряє підприємство, об’єктивно не вистачає, щоб детально розібратися у його «внутрішній кухні». Тому прозвучала пропозиція провести незалежний аудит КП «Патріот» за останні 5 років із залученням професійних аудиторів, щоб нарешті розібратися, куди йдуть кошти та чому стратегічно важливе для громади підприємство залишається збитковим попри підвищення тарифів для громадян.

Нова директорка підприємства, що обіймає посаду з січня цього року, також закликає детально перевірити діяльність «Патріота» та допомогти розібратися у хитросплетіннях його діяльності, що дісталися у спадок від попередників. Мешканців громади заспокоює – поки що відключати село від водопостачання за борги ніхто не збирається. До того ж, за останні місяці існуючу заборгованість перед постачальниками вдалося погасити майже на 30 тисяч гривень.

на засіданні виконкому грушівської сільської ради обговорили роботу кп «патріот» (відео) - зображення 2

Зрештою виконком постановив провести незалежний аудит КП «Патріот». Щоправда, не відразу, а як тільки у бюджеті з’являться кошти, бо послуга ця зовсім не безкоштовна…

Також на виконкомі підтвердили рішення адмінкомісії про виключення з її складу депутатки Любові Гвоздик, яку нещодавно та сама комісія оштрафували за порушення правил благоустрою, та обговорили організаційні питання роботи виконавчого комітету.

Максим Зеленін
Фото та відео Яна Новицька

Залишити коментар

Відправити