Обережно шахраї: псевдо інспектори вимагають від підприємців Дніпропетровщини хабарі

Обережно шахраї: псевдо інспектори вимагають від підприємців Дніпропетровщини хабарі

На Дніпропетровщині з’явилися шахраї. На гарячу лінію з питань праці департаменту соціального захисту Дніпропетровської ОДА надходять повідомлення про псевдо інспекторів, що приходять з перевірками до підприємців регіону. Вони начебто контролюють оплату праці та трудові договори. Обов’язково знаходять якісь порушення та, погрожуючи великими штрафами, вимагають хабарі. Департамент соціального захисту Дніпропетровської ОДА звертається до підприємців регіону з проханням уважно перевіряти документи контролерів та не вестися на провокації.

Джерело: Дніпропетровська ОДА

"Якщо на підприємство прийшли представники контролюючих органів. У першу чергу перевірте їхні посвідчення та попросіть документи на проведення перевірки саме вашого підприємства. Якщо ці документи відсутні, а інспектори вимагають хабар, звертайтесь до поліції. Це шахраї. Такі випадки вже відомі на Дніпропетровщині", - зазначають в департаменті соціального захисту населення ДніпроОДА.

Перед перевіркою державний інспектор обов’язково має пред’явити службове посвідчення та документи про проведення перевірки конкретного роботодавця. За вимогою роботодавця інспектор повинен зробити запис про відвідування у журналі перевірок. Якщо сумніваєтесь у законності перевірки, звертайтеся до підрозділів Національної поліції та до державного органу, співробітником якого представився інспектор.

Право на проведення перевірок з питань праці та податкового законодавства мають лише 2 органи: Державна служба України з питань праці та Державна фіскальна служба.

Залишити коментар

Відправити