«Перемога, свята Перемога!..»

«Перемога, свята Перемога!..»

Минають роки, відлітають у вічність… 72 роки минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат, прийшов мир, настала тиша, за яку заплачено ціною життя мільйонів людей.

Але не згасає пам'ять про тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших.

«перемога, свята перемога!..» - изображение 1

5 травня у комунальному закладі "Середня загальноосвітня школа №9 м.Покров" з нагоди святкування Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбувся урочистий концерт для учнів, батьків, вчителів. Організатори свята (творчий колектив учнів 9-А класу, класний керівник Гаркуша В.В.) ставили перед собою мету виховувати у дітей повагу до героїчного минулого країни, формувати позитивне ставлення до таких моральних якостей, як самопожертва, героїзм, патріотизм.

«перемога, свята перемога!..» - изображение 2

Зі сцени звучали мелодії часів війни та сучасні пісні: "Балада про солдата", "Від героїв минулих часів", "Пісня солдатської матері" та ін. Учні старших класів проникливо декламували вірші про жертовний подвиг воїнів, самовіддану працю трудівників тилу, героїзм непереможних українських жінок, віками загартованих на виживання і перемогу.

Нікого з присутніх не залишив байдужим виступ танцювального гурту

«перемога, свята перемога!..» - изображение 3

1-А класу "Діти війни", який відтворив трагічну долю покоління народжених напередодні та під час воєнного лихоліття, покоління людей, позбавлених дитинства.

Фінальним акордом свята, сповненим оптимізму та віри у мирне майбутнє нашої держави стала пісня "Білі птахи" у виконанні учнів 3-Б класу. Різнокольорова хмаринка з повітряних кульок та прозорі крила, що майоріли над сценою, вселяли надію на щасливий завтрішній день, сповнений миру, любові й добра.

«перемога, свята перемога!..» - изображение 4

Урочистий захід пройшов під гаслом "Пам’ятаємо. Перемагаємо".

Ця пам’ять робить нас сильнішими.

З повагою, педагог- організатор СЗШ №9

Залишити коментар

Відправити