ПОКРОВ ВДРУГЕ ЗУСТРІЧАВ «ІНТЕРКРОКІВЦІВ»

ПОКРОВ ВДРУГЕ ЗУСТРІЧАВ «ІНТЕРКРОКІВЦІВ»

Наше місто варте того, щоб до нього повертатися. 19 вересня Покров вже вдруге зустрічав учасників Всеукраїнського навчального проекту "Інтеркрок".

Першою  вночі 18-го вересня прибула делегація Рибинської ЗОШ Донецької області. Зустрічали гостей біля НВК№2 інтеркроківці та їх батьки. Вранці в шостому, сьомому та восьмому класах на перший урок з’явилося більше учнів, бо п’ятеро "рибинців" стали учасниками навчального процесу НВК№2, а вчитель Афоніна Наталія Вікторівна презентувала свій навчальний заклад на інструктивно-методичній нараді педагогічного колективу.

Друга половина дня пройшла в позашкільних навчальних закладах, куди на заняття гуртків та спортивних секцій відправилися "інтеркроківці" Покрова та гості.

Цього ж дня прибула делегація Харківської гімназії №172 на чолі зі вчителем Стадник Оленою Максимівною. Харків’яни вдруге в місті Покров, що свідчить, що проект "Інтеркрок" дійсно стає популярним в Україні. Вони з захопленням говорили про те, як місто прикрасилося за рік, та дякували, що саме Покров подарував нових друзів, емоції, мрії, що це місто, в яке варто повертатися.

Третю делегацію зустрічали ввечері із Кривого Рогу. Це до нас завітали учні ЗОШ№26 з вчителем Доброгорською Іриною Анатоліївною, яка у 2013 році вперше привозила п’ятикласників на фестиваль інтелектуальних комунікативних ігор у СЗШ№8. Сьогодні інші учні приїхали знайомитися з нашим містом.

Останньою вночі прибула делегація з ЗОШ№19 міста Миколаєва. Учні щойно повернулися з Міжнародного конкурсу дитячого телебачення, який проходив у Харкові, тому ми з нетерпінням чекали "відеоролика за день", який професіонали обіцяли зробити.

Вранці 19 вересня прикрашений НВК№2 зустрічав гостей. На подвір’ї  традиційним короваєм  їх вітали представники Управління освіти та навчально-виховного комплексу.  А актова зала гомоніла дитячими голосами – це представники кожного класу зібралися привітати гостей проекту "Інтеркрок". Звучав гімн навчального закладу, переповнюючи серця учнів думкою, що  саме НВК№2 презентує авторську програму "Моє місто – мій навчальний заклад", яка шостим кроком після Кучевчи, Вишгорода, Харкова, Дніпра вдруге повернулася до Покрова.

А далі почалися уроки… Так, звичайні уроки, тільки в найсучаснішому форматі!

Про життєдіяльність бактерій дізналися "інтеркроківці" на уроці біології, який підготували вчитель Дворецька Світлана Іванівна та учениця 10 класу Бугайова Юлія. А пройшов він у магазині "Аннушка", в якому учасники швидко знайшли продукти (кефір, сметану, йогурт), про які йшлося у повідомленні, а про інші продукти магазину дізналися із подарунків.

Розв’язали рівняння з одним невідомим у магазині "Шанс", порахувавши кількість нереалізованих з першого вересня  шкільних форм. Цей урок математики підготували для учнів вчитель Рєпкіна Валентина Єгорівна та учениця 10 класу Тімінська Поліна.

А у НВК №2 протягом години проходив дивовижний урок образотворчого мистецтва, на якому майстерність петриківського розпису передавали вчителі Власова Любов Сергіївна та Лапшова Марія Володимирівна.

покров вдруге зустрічав «інтеркроківців» - изображение 1

Другий етап квесту – знайомство із містом, – розпочався на подвір’ї  міського центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів, який із хлібом сіллю зустрічав "інтеркроківців". Працівники центру з першої хвилини разом із педагогічним колективом створили дивовижний урок технологій, на якому діти не за підручниками та поясненнями, а власноруч випікали млинці, ліпили квіти із мастики, декорували із серветок. "Інтрекроківці" занурилися в атмосферу справжньої гостинності в кращих традиціях українського народу, коли гостя не випустять, не пригостивши та не подарувавши щось на пам’ять. Ще довго спілкувалися на подвір’ї, задавали питання, дякували і мріяли про майбутні кроки проекту.

Третій етап квесту пройшов у давніх друзів проекту, Покровському центрі зайнятості, де урок економічної географії провели вчитель географії Башкірова Юлія Юріївна та учениця восьмого класу Єрмакова Валерія. Керівництво центру гостинно привітало учасників та презентувало подарунки для шкіл, які ще довго будуть нагадувати про теплу зустріч.

Серед великого вибору книжок у представництві об’єднання "Ранок" (також давнього друга "інтеркроківців"), на уроці зарубіжної літератури, який підготувала учениця восьмого класу Байбуртян Каріне із вчителем Ільчук С.Е., учні швидко знайшли відомий роман "Острів скарбів" та були здивовані асортиментом продукції для учнів та вчителів.

А магазин "Антошка" презентував урок громадянського виховання. З кульками та презентами "інтеркроківці" відправилися на урок хімії у магазин "Лотос". За допомогою лакмусового листа вони виміряли відсотки хімічних складових у пральних порошках, а цікавим зробили урок вчитель хімії Грунь Галина Анатоліївна та учень восьмого класу Внуков Ілля. Тепер вони точно знають складові продуктів, які отримали в подарунок.

Четвертий етап квесту – це бібліотечний урок в Центральній міській бібліотеці, який провели всі робітники цього закладу, та урок історії України, проведений на базі міського краєзнавчого музею ім. М. Занудька.

Після такого напруженого дня на площі "інтеркроківців" чекав приємний подарунок. Підприємство ПАТ "Покровський ГЗК" надало для подальшого супроводу проекту автобус "Еталон", який став добрим другом дітей протягом двох останніх років.

Урок історії мав продовження – екскурсією до селища Капулівка на могилу відомого отамана Запорізької Січі Івана Сірка. Гостей проекту приємно здивував такий урок, багато з них згадали сторінки підручника з історії.

А ввечері Молодіжна рада Покрова та міський відділ культури інтерактивно розповіли "інтеркроковцям" про те, як відпочивають у вихідні жителі міста, організувавши перегляд мультфільму. Парк захопив гостей красою і щирістю, вогнями та квітами, тренажерами та добрим яскравим дитячим потягом.

Головний урок – урок сімейної етики, який об’єднав родини покровців та гостей, тривав протягом всього часу.

Наступний день розпочався о сьомій ранку на подвір’ї НВК№2, з якого розпочалася автобусна екскурсія до міста Запоріжжя, до історико-культурного центру "Хортиця".

Такий урок вивчення традицій українського народу та героїчного минулого залишиться назавжди, а слова відомої повісті Миколи Гоголя "Тарас Бульба" на уроках літератури будуть сприйматися серцем.

В цей день учнів чекало з екскурсією підприємство "Резинопласт". Це підприємство було обрано організаторами проекту невипадково. В такий складний для країни час "Резинопласт" є прикладом справжнього патріотизму. Підприємство виробляє продукцію, яку експортує у 12 країн світу, доводячи, що наша країна – конкурентно-спроможна  держава.

покров вдруге зустрічав «інтеркроківців» - изображение 2

Останній етап квесту – міський Будинок творчості дітей та юнацтва, який об’єднує в різноманітних гуртках понад 1000 учнів нашого міста. Презентація позашкільного закладу продовжилася демонстрацією довго очікуваного відеоролика про "Інтеркрок" очами кореспондентів з Миколаєва.

Оплесками була визнана робота учнів, а зустріч перейшла у формат вітань, добрих слів, імпровізованих текстів – це закінчувався останній інтегрований урок української та російської мови, який підводив підсумок дводенної навчальної програми.

Продукцію  для навчальних закладів та гостей приготував і постійний партнер проекту – завод P&G. Цього разу гості не змогли побачити завод, але подарунки, як завжди, були від щирого серця.

Наше життя – це текст, кожен день – окреме речення. Хтось текстом свого життя може вважати декілька слів, у когось текст життя не вміщає сотні сторінок. Можна із впевненістю сказати, що "інтеркроківцям" є про що написати на сторінках свого шкільного життя, і це дуже цікава історія…

Залишити коментар

Відправити