Покров відзначив 26-у річницю незалежності України

Покров відзначив 26-у річницю незалежності України

Сьогодні, 24 серпня, в нашій країні відзначається дуже важливе свято для усіх її жителів - День Незалежності.

Смотреть все фото (81 шт) - Facebook

Безумовно, ця урочистість святкується на загальнодержавному рівні. Не став виключенням і наш Покров. Традиційно урочистості пройшли біля пам'ятника Тарасу Шевченку - борцеві за незалежність України, її геніальному сину, який оспівував рідну країну в кожному своєму творі.

Перед початком святкового мітингу усі присутні виконали гімн України. Потім слово для вітання було надане заступникові міського голови Наталії Бондаренко. Вона відзначила, що День Незалежності є дійсно ключовим для кожного українця. І абсолютно не випадково щороку громадськість збирається саме біля пам'ятника Великому Кобзареві. Також заступник мера підкреслила, що на даний момент Україні дуже дорого доводиться платити за незалежність - наші земляки вимушені захищати державу на Сході зі зброєю в руках. Незважаючи на це, кожен житель країни повинен вірити в перемогу, бути гордим за свою націю. Це необхідно для успішного процвітаючого майбутнього.

покров відзначив 26-у річницю незалежності україни - изображение 1

Після цього відбулася церемонія вручення паспортів юним покровчанам. Цьогоріч головний життєвий документ отримали семеро жителів нашого міста – Нікіта Волошин, Вероніка Нестріляй, Владислав Клоков, Владислава Даниленко, Сергій Калугін, Олександр Литвиненко та Катерина Семак. Вони отримали свої паспорти з рук заступника міського голови Наталії Бондаренко. Від юних українців слово взяла Вероніка Нестріляй. Вона пообіцяла бути відповідальною, примножувати славу, багатство та незалежність рідної України.

покров відзначив 26-у річницю незалежності україни - изображение 2

Окрім цього, так як в цей день у нашій державі вшановують учасників антитерористичної операції на Сході, відбулася ще одна церемонія – вручення заохочувальної відзнаки начальника генерального штабу головнокомандувача збройних сил України – нагрудного знаку "Учасник АТО". Таку відзнаку отримали: старший лейтенант Афанасьєв Вадим Юрійович, старший солдат Крижовець Степан Михайлович, старший солдат Ковалишин Сергій Леонідович, солдат Тарасевич Олександр Васильович, солдат Золотарь Владислав Юрійович, прапорщик Вовк Юрій Вікторович, солдат Каліберда Сергій Володимирович, старший солдат Слащов Віталій Сергійович, солдат Ковтун Михайло Володимирович, солдат Удод Володимир Вікторович, старший сержант Якимов Сергій Леонідович, солдат Білошапка Сергій Олександрович та молодший сержант Тимощенко Ігор Станіславович.

покров відзначив 26-у річницю незалежності україни - изображение 3

Також були вручені відзнаки Президента України "За участь в антитерористичній операції" та грамоти. Їх отримали: старший сержант Кучеровський Сергій Вікторович, сержант Коваленко Володимир Володимирович, старший сержант Солянко Віталій Анатолійович, старший солдат Самойлов Віктор Вікторович та сержант Ковальов Сергій Олександрович. Нагрудного знаку "Учасник АТО" був удостоєний солдат Желєзняков В’ячеслав Олександрович.

Перед присутніми виступив Благочинній Покровского благочиння, настоятель храму святого Іоанна Златоуста Протоієрей Володимир. Він відзначив, що тільки сильний духом народ може зберегти свою незалежність. І наш народ саме такий. Протоієрей Володимир закликав українців зберегти державу для дітей та онуків і побажав усім миру та злагоди.

На завершення урочистостей на знак пошани і глибокої вдячності до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченко поклали квіти. Після всі бажаючи зробили пам’ятні фото, аби через роки дивитись на друзів та побратимів, кожен з котрих взяв участь у збереженні незалежності України.

Залишити коментар

Відправити