Про Афганські події – від очевидців

Про Афганські події – від очевидців

Спільним бібліотечно-освітянським проектом стала зустріч, присвячена річниці виведення військ з Афганістану, яка відбулася сьогодні на базі СЗШ№6.

Події десятирічної афганської війни стали темою розмови старшокласників закладу з воїнами-інтернаціоналістами - Олександром Грінером, В’ячеславом Труфановим, Ігорем Погребицьким. Фахівці центральної міської бібліотеки винесли її до загальношкільного обговорення, давши можливість молоді висловити своє бачення подій, які торкнулися покоління 80-х.

про афганські події – від очевидців - изображение 1

Передумови конфлікту, причини й жахливі наслідки – про все це говорили учні, оперуючи історичними фактами, документами, свідченнями очевидців. Разом із завідуючою відділом обслуговування ЦМБ Наталією Погрібною розповівши історії наших земляків, воїнів, що так і не повернулися додому.

Кожного з них особисто знали присутні на зустрічі ветерани Афганістану, учасники бойових дій. Для них Афган став життєвою школою, мірилом людяності, справжньої чоловічої дружби, що підтримує усі ці роки, на чому наголошували, підкреслюючи: "Пережитому не повинно бути повторення". Про те, що їм болить до сьогодні, Олександр Грінер розповідав солдатською піснею – відлунням Афганістану. У знак поваги старшокласники адресували ветеранам патріотичні вірші й музичні номери, провели екскурсію шкільним музеєм бойової слави.

про афганські події – від очевидців - изображение 2

-Спостерігаючи сьогодні за дітьми, слухаючи їх, дивлячись на їхні обличчя, розуміли – наше майбутнє, майбутнє міста, держави у надійних руках, - зазначала директор СЗШ№6 Ірина Бондаренко, - Дійсно, пам'ять народна жива! Хочу висловити щиру дяку воїнам-афганцям, організаторам та учасникам. Такі зустрічі спонукають до роздумів, адже, хто не знає свого минулого, не вартий майбутнього.

Прес-служба міського голови.

про афганські події – від очевидців - изображение 3

Залишити коментар

Відправити