Про відпочинок і не тільки

Про відпочинок і не тільки

Йшла мова під час чергового засідання виконкому міської ради, що відбувся 27 квітня.

З основного питання, "Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей міста влітку 2016 року", доповідала заступник міського голови Наталія Бондаренко. Розмову було розпочато з законодавчої бази, якою регламентувалося оздоровлення 2015 року і взято до основи оздоровчої кампанії- 2016. Акцент зроблено на основних принципах державної політики у сфері відпочинку, визначальним з яких є створення належних умов для безпечного й ефективного перебування дітей в оздоровчих закладах. Виходячи з цього, детальному аналізу піддано результати минулорічної кампанії з визначенням пріоритетів на 2016 рік.

Доповідач зупинилася на організаційних засадах від яких напряму залежить результативність, це і приведення у належний стан приміщень, на базі яких планується відкриття таборів відпочинку з денним перебуванням, проходження медоглядів працівниками закладів, проведення семінарів-практикумів у тому числі й щодо харчування.

Зазначалося, що враховуючи висновки оздоровчої кампанії - 2015 , задля повного охоплення дітей якісним відпочинком, планується внести певні корективи у саму структуру мережі таборів. Існуючий попередній досвід вказав на недосконалість, зокрема функціонування центру "Зореграй", зосередженого у віддаленості від закладів освіти. Виникають питання і щодо відповідності колишньої будівлі інтернату санітарним нормам та нормам безпеки. Очевидною є і невідповідність тривалості змін самому визначенню оздоровчий заклад.

Тож цієї літньої кампанії запропоновано збільшити кількість таборів з 9 до 19 на базі шкіл, садочків та позашкільних закладів освіти, впровадити двозмінну їх діяльність, тривалістю 14 днів, з покращеним збалансованим харчуванням, постійним медико-психологічним супроводом.

Наталія Бондаренко наголосила на доцільності організації профільних таборів на базі ДЮСШ, Школи мистецтв, літньої школи для обдарованих дітей у БТДЮ. При цьому будуть організовані виїзні творчі сесії, екологічні, мовні загони, впровадження медіа-проекту "Літня школа польської мови".

Перейдуть на інший режим роботи і садочки: буде введено другий сніданок, зменшиться кількість занять, разом з тим, збільшиться тривалість денного сну, значна увага приділятиметься загартовуючим процедурам та вітамінізованому меню.

Окремо було наголошено на оздоровленні дітей пільгових категорій. Розглядається можливість надання путівок дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. У напрямку забезпечення санаторно-курортним лікуванням працюватиме і центр первинної медико-санітарної допомоги.

Певне занепокоєння викликало зволікання в організації літнього відпочинку професійно-технічним училищем, де на сьогодні не розроблено чіткої програми оздоровлення. Спеціально створеній робочій групі з провідних фахівців соціального спрямування належить координувати роботу щодо організації оздоровчої кампанії у ПТУ.

А от про те, як працюватиме цього літа ДОК "Чайка", розповідав директор із загальних питань ПАТ "ОГЗК" Сергій Поровай. За його словами на благоустрій та ремонтні роботи табору цього року, як і минулого, виділено 500 тис. грн. Першочерговим залишається питання харчування дітей, комплектації кадрами, у цьому сенсі передбачається співробітництво з управлінням освіти. Вирішується й питання вартості путівок, кількості табірних змін. Присутніх також цікавив момент роботи влітку плавбасейну, можливості дітей, які відпочиватимуть у пришкільних таборах, відвідувати "Дельфін". Сергій Поровай завірив, що така оздоровча практика буде продовжена і цього року.

Підсумовуючи сказане, міський голова Олександр Шаповал наголосив на важливості всебічного охоплення дітей і підлітків оздоровленням, створення комфортних, безпечних умов для відпочинку під час літньої кампанії-2016.

Детально зупинившись на всіх аспектах організації оздоровчої кампанії — 2016 та підвівши підсумки 2015 року, членами виконкому було одноголосно прийнято рішення щодо основних напрямків організації оздоровлення дітей та підлітків у 2016 році.

На виконкомі було розглянуто ще ряд важливих питань, серед яких про забезпечення безкоштовним харчуванням дітей пільгових категорій, встановлення обмежувачів швидкості - "лежачих поліцейських" поблизу дитячого майданчика селища Олександрівка, шостої школи, дитячого садка №22, районі ринку, про затвердження складу громадської ради та її положення, низка важливих питань землевпорядкування та комунальної сфери міста.

Залишити коментар

Відправити