«Рушник єдності» побував у Дніпрі

«Рушник єдності» побував у Дніпрі

Найдовше полотно, внесене до Національного реєстру рекордів України. Рушник виконаний у старовинній техніці валяння вовною.

Сьогодні витвір мистецтва був представлений у Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей. Там до Дня захисту дітей пройшло літературно-мистецьке свято. Захід відбувся у рамках Всеукраїнської естафети єдності «Нас єднає рушник-рекордсмен».

Також на гостей виставки чекали етнографічні композиції від учнів школи №67 та студентів Академії музики ім. М.Глінки.

«Нам дуже сподобалося, яскраво, цікаво, дуже по-українськи! Зараз не вистачає спілкування та приємних зустрічей, тож, дякуємо за цей день», — сказав учень школи №67 Микола Кошель.

У Рушнику єдності зібрані етнографічні орнаменти 22 регіонів України. Він створений студентами та викладачами Фахового коледжу культури і мистецтв м. Калуш Івано-Франківської області.

Естафета «Нас єднає рушник-рекордсмен» розпочалась у Києві. Згодом ініціативу підхопило Запоріжжя. Третьою у черзі була Полтава, а наразі — Дніпро.

«Надалі рушник подорожуватиме Україною і виставлятиметься почергово в мережі спеціалізованих бібліотек для дітей», — розповіла Ольга Прокопович-Ткаченко, директор Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей.

«рушник єдності» побував у дніпрі - зображення 1

«рушник єдності» побував у дніпрі - зображення 2

«рушник єдності» побував у дніпрі - зображення 3

«рушник єдності» побував у дніпрі - зображення 4

«рушник єдності» побував у дніпрі - зображення 5

«рушник єдності» побував у дніпрі - зображення 6

«рушник єдності» побував у дніпрі - зображення 7

«рушник єдності» побував у дніпрі - зображення 8

«рушник єдності» побував у дніпрі - зображення 9

Дніпропетровська обласна рада
Залишити коментар

Відправити