Рятувальники перевіряли, інструктували та допомагали

Рятувальники перевіряли, інструктували та допомагали

Співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області продовжують проводити роботу з профілактики пожеж та нещасних випадків. Зокрема, цього тижня вони перевіряли покинуті будівлі, проводили роз’яснювальну роботу у приватному секторі, зустрічалися з учнями 9-ї школи, а також допомагали медикам потрапити до помешкання пацієнта.

Рятувальники на прохання працівників швидкої допомоги відчинили вхідні двері

16 січня о 13.34 на пункт зв’язку 44-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення від працівників швидкої медичної допомоги про те, що в квартирі по вул. Г.Тикви літня жінка 1941 року народження впала на підлогу, на телефонні дзвінки не відповідає та потребує на медичну допомогу.

Оперативно прибувши на місце виклику, рятувальники 1-го караулу за допомогою шанцевого інструменту відчинили вхідні двері квартири, чим забезпечили вільний доступ працівникам швидкої медичної допомоги. Вони надали жінці кваліфіковану допомогу, від подальшої госпіталізації вона відмовилася.

рятувальники перевіряли, інструктували та допомагали - изображение 1

Рятувальники спільно з працівниками національної поліції здійснили обстеження нежитлових та покинутих будівель міста

Через діяльність бездомних осіб виникають чимало пожеж в нежитлових та покинутих будівлях міста. З метою запобігання виникнення пожеж в цих будівлях, 16 січня співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області спільно з представниками національної поліції здійснили обстеження таких будівель, де перебувають безхатченки та особи, що ведуть бродяжницький спосіб життя.

Смотреть все фото (31 шт) - Одноклассники

Смотреть все фото (31 шт) - Вконтакте Смотреть все фото (31 шт) - Facebook

В ході спілкування з людьми, що потрапили в складні умови життя, учасники рейдової групи роз’яснили, що не варто використовувати відкрите полум’я для обігріву всередині будівель, також попередили про небезпеку використання саморобних обігрівачів, а щоб вберегтися від переохолодження під час зниження температури повітря, нагадали рятувальники, можливо звернутися до стаціонарних пунктів обігріву, які працюють цілодобово. В цих пунктах громадяни зможуть зігрітися, отримати кваліфіковану медичну допомогу та продукти харчування.

рятувальники перевіряли, інструктували та допомагали - изображение 2

Інспектори застерігають громадян у приватному житловому секторі

В холодну пору року чимало пожеж виникає в житловому секторі, через недотримання елементарних правил пожежної безпеки самими громадянами. З метою запобігання таким випадкам 17 січня інспекторським складом Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області спільно з головою квартального комітету було продовжено проведення роз’яснювальної роботи у приватному житловому секторі по вул. Чернишевського, Водопровідна, Кримська.

Під час заходу учасники рейдової групи відвідали мешканців приватних житлових будинків та роз’яснювали їм основні вимоги пожежної безпеки в побуті в холодну пору року, як діяти в разі виникнення пожежі та яких заходів необхідно дотримуватися аби пожежа не виникла у власній оселі. Особливу уваги при спілкуванні було приділено багатодітним родинам та людям похилого віку. Рятувальники довели статистику пожеж на території міста та роз’яснили основні причини їх виникнення, вручили інформаційні листівки та нагадали телефон Служби порятунку 101.

Подібні заходи фахівці ДСНС проводять систематично адже якщо людина знає правила безпеки під час пожеж, вона в змозі не лише врятувати своє життя, а й надати допомогу іншим, зазначають рятувальники.

рятувальники перевіряли, інструктували та допомагали - изображение 3

Рятувальники навчають школярів правилам безпеки на зимових водоймищах

18 січня співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області завітали до середньої загальноосвітньої школи №9, аби навчати підростаюче покоління вимогам безпечної поведінки на зимових водоймищах та попередити їх про заборону виходу на тонку кригу.

Учнів школи було зібрано в актовому залі, де рятувальники провели з дітьми роз’яснювальну роботу на тему: "Правила поведінки на кризі та надання першої допомоги постраждалим". Школярам було показано профілактичні відеоролики, роз’яснено, як необхідно поводитися на зимових водоймищах та вручено інформаційні листівки з правилами поведінки на льоду.

Учням молодших класів рятувальники у простій та доступній формі розповіли, що в зимовий період під час зниження температури повітря існує загроза переохолодження, обмороження, травмування під час ожеледиці. Тому малюкам роз’яснили, як необхідно поводитися та одягатися аби запобігти негативним наслідкам під час зимового відпочинку. Нагадали про небезпеку виходу на тонку кригу.

А учнів 11-го класу додатково проінформували про можливість вступу до вищих навчальних закладів системи Державної служби України з надзвичайних ситуацій у 2017 році за рахунок державного бюджету.

Подібні роз’яснювальні заходи в закладах освіти рятувальники проводять постійно, щоб діти завжди пам’ятали правила особистої безпечної поведінки та вміли грамотно діяти в небезпечних ситуаціях.

За інформацією Покровського МВ ГУ ДСНС України

у Дніпропетровській області

рятувальники перевіряли, інструктували та допомагали - изображение 4

Залишити коментар

Відправити