Рятувальники попереджали про небезпеку пожеж та терористичних проявів

Рятувальники попереджали про небезпеку пожеж  та терористичних проявів

Співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області продовжують систематичну роз’яснювальну роботу з населенням. Останнього тижня вони розповідали мешканцям міста про правила безпечної поведінки у побуті, а також про заходи безпеки при терористичних проявах.

рятувальники попереджали про небезпеку пожеж  та терористичних проявів - изображение 1

 

Так, 22 лютого рятувальники спільно з волонтерами служби порятунку 101 провели інформаційно-роз’яснювальні бесіди з мешканцями багатоквартирних житлових будинків міста Покров щодо дій населення при загрозі здійснення терористичного акту. Метою даного заходу було навчити громадян правильно діяти в екстремальних ситуаціях.

Смотреть все фото (44 шт) - Одноклассники

Смотреть все фото (44 шт) - Вконтакте Смотреть все фото (44 шт) - Facebook

Під час розмов рятувальники роз’яснили громадянам, що проявами терористичного акту є використання вибухових пристроїв, підпали житлових та адміністративних будинків, захоплення заручників. Для запобігання проявам тероризму необхідно постійно дотримуватися заходів безпеки, не торкатися підозрілих предметів, одразу повідомляти про небезпечну знахідку до служби порятунку за номером "101" та в правоохоронні органи за номером "102".

рятувальники попереджали про небезпеку пожеж  та терористичних проявів - изображение 2

24 лютого подібний інформаційно-роз’яснювальний захід було проведено на автостанції ПАТ "ДОПАС" в місті Покров. Рятувальники не випадково обрали цей об’єкт, адже це місце массового скупчення людей, а в таких місцях існує загроза терористичних проявів, люди залишають речі, небезпечні пакунки, сумки, коробки, що можуть містити небезпечні предмети.

Пасажирам та водіям автобусів фахівці ДСНС роз’яснили алгоритм дій у разі знаходження підозрілого чи вибухонебезпечного предмета, а також надали рекомендації, яких необхідно дотримуватися у разі виникнення екстреної ситуації пов’язаною з проявами терористичного характеру. Для кращого запам’ятовування людям були вручені інформаційні листівки, а також надані водіям для розміщення в громадському транспорті.

рятувальники попереджали про небезпеку пожеж  та терористичних проявів - изображение 3

Не припиняються і традиційні інструктажі з пожежної безпеки. Так, 23 лютого рятувальники закликали громадян, які мешкають по вул. Курчатова, бути більш уважними та пильними у побуті при використанні електричних та нагрівальних приладів, не залишати без догляду малих дітей. Під час розмови пояснили, що переважна кількість пожеж виникає в побуті, через халатне ставлення громадянами до вимог пожежної безпеки, тож аби запобігти пожежам в побуті необхідно не нехтувати елементарними правилами безпеки, а в разі виникнення пожежі одразу телефонувати до служби порятунку за номером 101.

Також при спілкуванні людям роз’яснили як запобігти проявам терористичних актів, нагадали алгоритм дій при знаходженні підозрілого чи вибухонебезпечного предмета та вручили агітаційні листівки.

27 лютого подібний захід було проведено на вул. Медичної. Під час бесід громадян ознайомили з вимогами пожежної безпеки в побуті, розповіли про пожежі, які останнім часом виникали на території міста та про причини їх виникнення.

рятувальники попереджали про небезпеку пожеж  та терористичних проявів - изображение 4

А 1 березня співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області спільно з працівниками територіального центру соціального обслуговування населення зустрілися для обговорення питання навчання найменш захищених верст населення правилам пожежної безпеки в побуті. Вони визначили осіб, з якими в першу чергу необхідно провести інформаційно-роз’яснювальні бесіди та вирушили на по квартирний обхід до цих громадян.

Під час спілкування рятувальники попередили громадян про необхідність бути більш пильними з відкритим вогнем, обмежити від його використання в житлових помешканнях та не допускати перевантаження електричних мереж, а також роз’яснювали алгоритм дії в разі виникнення пожежі.

Рятувальники вручали громадянам інформаційні листівки та нагадували телефони екстрених служб.

Подібні заходи співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС проводять постійно, оскільки безпека громадян завжди стоїть на першому місці, а навчання населенням правильним діям в екстремальних ситуаціях дозволяє вберегти найцінніше – життя.

За інформацією Покровського МВ ГУ ДСНС України

у Дніпропетровській області

Залишити коментар

Відправити