Рятувальники продовжують навчати населення вимогам пожежної безпеки

Рятувальники продовжують навчати населення  вимогам пожежної безпеки

Співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області проводять систематичну роз’яснювальну роботу серед населення, навчаючи громадян вимогам пожежної безпеки. Останнього тижня вони провели ряд заходів у житловому секторі.

Так, 14 березня рятувальники спільно з волонтерами служби порятунку 101 навчали  мешканців міста Покров правилам пожежної безпеки в побуті, щоб кожна людина знала ці вкрай важливі аспекти безпеки життєдіяльності та не панікувала в разі виникнення пожежі, а діяла впевнено і грамотно.

рятувальники продовжують навчати населення  вимогам пожежної безпеки - изображение 1

Під час заходу рятувальники зверталися до громадян з проханням дбати про власну безпеку, дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті. Волонтери в свою чергу роздавали людям наочну агітацію та нагадували телефон служби порятунку 101. В ході спілкування у населення виникало чимало питань, на які рятувальники надавали вичерпні відповіді, з прикладами небезпечних ситуацій які траплялися в місті.

Смотреть все фото (24 шт) - Одноклассники

Смотреть все фото (24 шт) - Вконтакте Смотреть все фото (24 шт) - Facebook

Також рятувальники не залишили поза увагою громадян питання безпеки при виявленні підозрілих або вибухонебезпечних предметів, вони попередили, що вибуховий пристрій може знаходитися у звичайній сумки, коробки та навіть дитячій іграшки. Тож у разі знаходження небезпечної знахідки необхідно повідомити про знахідку людей, що знаходяться поруч та зателефонувати до служби порятунку за номером "101" та в правоохоронні органи за номером "102", не в якому разі не торкатися знайденого предмета.

рятувальники продовжують навчати населення  вимогам пожежної безпеки - изображение 2

17 березня інспекторським складом було проведено черговий роз’яснювальний захід з мешканцями багатоквартирних житлових будинків, аби навчити громадян вимогам пожежної безпеки в побуті, грамотно діяти у разі виникнення пожежі, при знаходженні підозрілих чи вибухонебезпечних предметів, а також попередити загорання в екосистемах.

А 20 березня співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області продовжили навчати громадян міста вимогам пожежної безпеки на тих вулицях, де останнім часом пожежі виникали найчастіше. Особливу увага при розмовах фахівці ДСНС приділяють соціально-незахищеними верствами населення: багатодітними та неблагонадійними сім’ями, самотніми громадянами похилого віку та особами, які опинилися у складних життєвих умовах. Адже саме ця категорія людей потребує особливої уваги в питаннях безпеки життєдіяльності.

рятувальники продовжують навчати населення  вимогам пожежної безпеки - изображение 3

Подібні заходи фахівці ДСНС проводять систематично, адже якщо людина знає правила безпеки то вона в змозі не лише врятувати своє життя в разі небезпеки, а й надати допомогу іншим.

За інформацією Покровського МВ ГУ ДСНС України

у Дніпропетровській області

Залишити коментар

Відправити