Рятувальники продовжують роз’яснювальну роботу

Рятувальники продовжують роз’яснювальну  роботу

В зимовій період різко зростає небезпека пожеж у житловому секторі, переохолодження та обмороження під час зимового відпочинку, нещасних випадків на льоду. Щоб запобігти цим негативним факторам, співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС проводять активну інформаційно-роз’яснювальну роботу з  населенням.

 Рятувальники провели спільну нараду з співробітниками МКП "ЖЕО"

З метою посилення роботи з профілактики пожеж й недопущення загибелі людей на них у житловому секторі 1 лютого в приміщенні домоуправління МКП "ЖЕО" було проведено спільну нараду з працівниками ЖЕО та з залученням інспекторського складу Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області. На якій були обговорені питання щодо подальшої співпраці у навчанні населення міста вимогам пожежної безпеки та ефективного проведення роз’яснювальних заходів з попередження пожеж у приватному житловому секторі та загибелі людей на них.

рятувальники продовжують роз’яснювальну  роботу - изображение 1

Під час наради рятувальники наголосили на важливості проведення протипожежних інструктажів серед громадян міста, в першу чергу з неблагонадійними, одинокими, хворими, інвалідами та особами похилого віку. Фахівці ДСНС повідомили присутніх про оперативну обстановку з пожежами в місті, ознайомили з причинами їх виникнення та попередили про необхідність недопущення пожеж.

Рятувальники також попередили, що під час виконання своїх обов’язків працівникам ЖЕО потрібно проводити профілактичні бесіди з людьми з попередження пожеж у побуті, аби зменшити їх кількість та вплинути на свідомість громадян. Адже коли людина знає правила пожежної безпеки, вона в змозі не допустити пожежі, а в разі її виникнення надати допомогу іншим.

По завершенню наради працівникам ЖЕО було надано інформаційні листівки та методичні рекомендації по навчанню вимогам пожежної безпеки громадян міста. Присутні погодилися із важливістю проведення роз’яснювальних заходів серед населення та пообіцяли допомогти рятувальникам у проведенні цієї роботи.

Рятувальники зустрілися з учнями навчально-виховного комплексу №1

2 лютого головним інспектором Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з учнями 8-9-х класів начально-виховного комплексу №1 на тему: "Дотримання заходів безпеки на водних об’єктах у зимовий період та попередження пожеж у побуті".

рятувальники продовжують роз’яснювальну  роботу - изображение 2

Під час зустрічі учням пояснили про небезпеку виходу на тонку кригу, роз’яснили алгоритм дій якщо людина провалилася під лід та як необхідно надавати першу допомогу постраждалим. Рятувальники роз’яснили, що в зимовий період під час зниження температури повітря існує загроза переохолодження та обмороження, тому аби запобігти негативним наслідкам під час зимового відпочинку необхідно постійно дотримуватися заходів безпеки. Також при спілкуванні фахівці ДСНС наголосили на важливості дотриманні заходів пожежної в побуті, навели приклади пожеж які останнім часом траплялися на території міста, нагадали як необхідно діяти якщо пожежа застала в приміщенні та показали профілактичні відеоролики.

рятувальники продовжують роз’яснювальну  роботу - изображение 3

Учням 11-х класів рятувальники запропонували за рахунок державного бюджету вступити до вищих навчальних закладів системи Державної служби України з надзвичайних ситуацій у 2017 році. Випускникам розповіли про основні вимоги до кандидатів та переваги вступу.

Смотреть все фото (54 шт) - Одноклассники

Смотреть все фото (54 шт) - Вконтакте Смотреть все фото (54 шт) - Facebook

Наостанок зустрічі школярі подякували за проведену бесіду та отримані знання з безпеки життєдіяльності. Такі заходи з підростаючим поколінням проводяться регулярно з урахуванням особливостей пори року, адже безпека дітей в рятувальників завжди стоїть на першому місці.

Рятувальники проводять профілактичні заходи в житловому секторі

В зв’язку з ростом пожеж у житловому секторі 3 лютого співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області провели профілактичні заходи в житловому секторі. Під час яких вони навчали перехожих громадян вимогам пожежної безпеки в побуті.

рятувальники продовжують роз’яснювальну  роботу - изображение 4

Головною метою даного заходу було навчити людей вірно та грамотно діяти в разі виникнення пожежі, а також вжити всіх можливих заходів аби не допустити пожежі у власній оселі. Особливу уваги при спілкуванні рятувальники приділяли громадянам похилого віку та багатодітним родинам. Під час розмови кожному було вручено агітаційні листівки з вимогами пожежної безпеки, а також доведено статистичні данні по пожежам, які останнім часом виникали на території міста. Громадян застерігали, що виходячи з дому обов’язково потрібно перевірити електричні та газові прилади, не залишати малих дітей без догляду, адже переважна кількість пожеж у житловому секторі виникає саме через халатне ставлення самими громадянами.

Додатково рятувальники роз’яснили людям алгоритм дій при виявленні підозрілих чи вибухових пристроїв. Вони попередили, що предмета не можна торкатися, не пересувати, одразу необхідно сповістити про знахідку інших людей які знаходяться поруч та повідомити про це службу порятунку за телефоном 101 чи правоохоронні органи за телефоном 102.

По завершенню спілкування  люди подякували за надані паради, адже вони розуміють, що власна безпека в першу чергу залежить від них самих, тож рятувальники й надалі будуть проводити роз’яснювальні заходи з населенням. Безпека громадян для фахівців ДСНС одне з пріоритетних завдань.

Рятувальники попереджають виникнення пожеж в житловому секторі

Через людський фактор виникає чимало пожеж у приватному житловому секторі. З метою запобігання таких пожеж в помешканнях громадян співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області систематично проводять роз’яснювальну роботу з населенням. Так 6 лютого рятувальники з міста Покров провели чергове відпрацювання житлового сектору по вул. Торгова. Останнім часом по цій вулиці виникло декілька пожеж, тож аби запобігти новим пожежам в цьому районі рятувальники спілкувалися с перехожими громадянами та роз’яснювали їм вимоги пожежної безпеки в побуті.

рятувальники продовжують роз’яснювальну  роботу - изображение 5

Під час розмов особливу увагу було приділено людям похилого віку, рятувальники нагадали їм, що у разі виникнення пожежі необхідно одразу телефонувати до служби порятунку 101, при цьому чітко назвати адресу де виникла пожежа, своє прізвище та вказати що саме горить. Для кращого запам’ятовування громадянам вручалися інформаційні листівки з правильними діями, якщо пожежа застала вас у приміщенні. Також при спілкування вогнеборці роз’яснили людям яких заходів необхідно дотримуватися аби пожежа не застала у власній оселі. Наводили приклади пожеж та розповідали про причини їх виникнення.

Головною метою проведення таких роз’яснювальних заходів є навчання населення правилам пожежної безпеки, адже якщо людина знає ці правила, зазначають фахівці ДСН, вона в разі виникнення небезпеки зможе самостійно врятувати себе та надати допомогу іншим, а це вкрай важливо в зв’язку з виникненням останнім часом значної кількості пожеж.

Рятувальники нагадують про небезпеку в опалювальний період

В опалювальний сезон в житловому секторі пожежі виникають через неуважне ставлення до вимог пожежної безпеки громадян. Вони не дотримуються елементарних заходів безпеки, нехтують застереженнями, через це виникають чимало пожеж. Аби запобігти таким випадкам 7 лютого інспекторським складом Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області було проведено черговий роз’яснювальний захід з мешканцями міста Покров.

рятувальники продовжують роз’яснювальну  роботу - изображение 6

При спілкуванні рятувальники акцентували увагу на зростанні кількості пожеж у житловому секторі, наводили приклади пожеж та розповідали про причини виникнення цих пожеж. Щоб люди запам’ятали порядок дій у разі виникнення пожежі їм вручалися інформаційні листівки та роз’яснювалися вимоги пожежної безпеки в побуті, аби громадяни не допускали таких випадків у власних помешканнях.

Любителів зимової рибалки рятувальники попередили про небезпеку виходу на тонку кригу, нагадали про заходи безпеки на зимових водоймищах та правила надання першої допомоги постраждалим. Щоб люди зрозуміли яку небезпеку приховує вихід на лід було доведено приклади нещасних випадків на зимових водоймищах.

По завершенню розмов люди дякували співробітникам ДСНС за корисні паради та обіцяли постійно їх дотримуватися, не залишити малих дітей без нагляду, не допускати  перевантаження електричної мережі, а в разі небезпеки одразу телефонувати за номером 101.

Рятувальники спільно з волонтерами проводять агітаційні заходи

Волонтери служби порятунку 101 систематично допомагають фахівцям ДСНС в проведенні навчальних заходів з населенням щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті. Так 9 лютого співробітниками Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області спільно з волонтерами було проведено черговий рейд біля багатоквартирних житлових будинків.

рятувальники продовжують роз’яснювальну  роботу - изображение 7

Під час рейдового заходу рятувальники пояснювали, що в зв’язку з збільшенням кількості випадків пожеж у приватному житловому секторі вони посилюють профілактичні заходи серед мешканців міста Покров з метою запобігання пожеж у побуті та недопущення загибелі людей на них. Вони попереджали, що в опалювальний період люди нехтуючи правилами пожежної безпеки обігрівають приміщення, а також недбало ставляться до власної безпеки саме через це і виникають пожежі в їх помешканнях. Тож з метою недопущення пожежі потрібно завжди дотримуватися правил безпеки, нагадували рятувальники, а волонтери вручали перехожим громадянам агітаційні листівки з алгоритмом дій у разі виникнення пожежі.

Подібні заходи рейдовики проводити впродовж усього опалювального періоду, адже безпека громадян в них завжди стоїть на першому місці, а особисте спілкування з кожним значно зменшує випадки пожеж у побуті.

За інформацією

Покровського МВ ГУ ДСНС України

у Дніпропетровській області

Залишити коментар

Відправити