Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, дорогі земляки!

Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, дорогі земляки!

Тридцять років тому вогонь Чорнобильської катастрофи обпалив землю України. Чорнобиль ввійшов в історію як нове безпрецедентне глобальне явище, як найбільша техногенна катастрофа ХХ століття.

Аварія на ЧАЕС стала жорстоким уроком для людства, а наші співвітчизники – прикладом мужності та самопожертви у боротьбі з її наслідками.

Серед них сотні орджонікідзевців - представників наших підприємств, співробітники правоохоронних органів, рятувальники, медики… Не маючи часу на роздуми, не розмірковуючи про нагороди, відзнаки, пільги, ризикуючи власним життям та здоров’ям, вони гідно виконали свій службовий та громадський обов’язок, зупинивши ланцюгову реакцію смерті.

На відстані десятиліть ми все більше усвідомлюємо, наскільки велику і масштабну справу ви звершили. Ваш подвиг не підлягає переосмисленню… З вдячністю схиляємо голову перед вашою мужністю, перед світлою пам’яттю тих, хто передчасно пішов у вічність... Ми повинні гідно відзначити подвиг тих живих сьогодні співвітчизників, хто ціною власного здоров'я усунув загрозу "мирного атома" на порозі нашої домівки.

Нехай вам завжди посміхається доля, ваш дім буде світлим і радісним. Здоров’я, злагоди, затишку, оптимізму вам та вашим родинам.

Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам'ять про ті події усіх нас навчить цінувати мир та спокій!

З повагою – міський голова Олександр Шаповал.

Залишити коментар

Відправити