Ситуація з COVID на Дніпропетровщині

Ситуація з COVID на Дніпропетровщині

За останні дві доби зафіксований 21 летальний випадок від COVID. Переважна більшість - люди похилого віку.

Троє людей загинули цими вихідними одразу ж, як поступили до лікарні.

За офіційною статистикою у Дніпропетровській області зростає кількість смертей від коронавірусу. Нові випадки захворювання фіксують щодня. Окрім того, лікарі сповіщають, що стає більше хворих з ускладненнями, а саме - з пневмонією. Особливо страждають люди вікової категорії 50+. Як зазначив сьогодні головний лікар ОКЛ ім. Мечникова Сергій Риженко (Sergii Ryzhenko):

«Черга на комп'ютерний томограф лікарні - сотні людей. У десятків - пневмонії. Багатьох привозять, коли вони вже не дихають.

Найбільше зростання пневмоній в Дніпрі».

Наразі в Мечникова знаходиться 101 пацієнт, 14 - вкрай тяжких, 4 - на ШВЛ. Сергій Риженко також акцентував, що на сьогодні вже гостро відчувається нестача кадрів та ліжок у лікарні. Саме тому він закликав населення дотримуватися карантинних норм, користуватися усіма необхідними засобами захисту та не виходити з дому без необхідності людям похилого віку.

«Мечникова розробляє програму порятунку здоров'я і жителів Дніпра старшого покоління. Це виходить сьогодні на перший план.

Необхідна вітамінотерапія, закупівля імунних препаратів і своєчасна лікарська допомога. Тоді зупинимо смертність», - розповів Сергій Риженко.

Залишити коментар

Відправити