Співробітники ДСНС проводять роз’яснювальну роботу з населенням, щодо дотримання правил пожежної безпеки

Співробітники ДСНС проводять роз’яснювальну роботу з населенням, щодо дотримання правил пожежної безпеки

Рятувальники застерігають недотримання заходів пожежної безпеки у побуті призводить до трагедій

співробітники дснс проводять роз’яснювальну роботу з населенням, щодо дотримання правил пожежної безпеки - изображение 1

Смотреть все фото (20 шт) - Одноклассники

Смотреть все фото (20 шт) - Вконтакте Смотреть все фото (20 шт) - Facebook

З метою посилення роз’яснювальних заходів по недопущенню пожеж у побуті 15 грудня співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області застерігали громадян міста про необхідність дотримання заходів пожежної безпеки в побуті особливо в опалювальний період. Рятувальники роз’яснювали, що в холодну пору року усі люди використовують будь-які доступні нагрівальні прилади для обігріву власних помешкань, нехтуючи тим, що ці прилади бувають несправними та можуть привести до трагічних наслідки. Щоб попередити такі випадки фахівці ДСНС нагадували про необхідність постійного дотримання правил пожежної безпеки, для обігріву потрібно використовувати тільки справні та сертифіковані нагрівальні прилади, постійно слідкувати за безпекою своїх дітей, не залишати малих дітей самих вдома. Також при спілкуванні рятувальники розповіли про пожежі, які останнім часом виникали на території міста та причини їх виникнення. Попередили, що основна причина це необережне поводження з вогнем самими громадянами, а також нехтування елементарних правил безпеки. По завершенню розмови рятувальники всім вручали інформаційні листівки з алгоритмом дій у разі виникнення пожежі та попереджали, що в разі небезпеки одразу необхідно телефонувати до служби порятунку 101.

Подібні заходи на території міста проводяться систематично, зазначають рятувальники, адже якщо людина знає та дотримується правил пожежної безпеки то в разі виникнення пожежі зможе не лише врятувати себе, а й надати допомогу іншим.

Рятувальники спільно з волонтерами провели черговий рейд із запобігання пожеж у побуті

співробітники дснс проводять роз’яснювальну роботу з населенням, щодо дотримання правил пожежної безпеки - изображение 2

Все частіше співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС У країни у Дніпропетровській області запрошують волонтерів служби порятунку 101 для проведення спільної роз’яснювальної роботи з населенням. Так 19 грудня серед мешканців міста з метою навчання їх правильно діяти в разі виникнення пожежі чи будь-якої надзвичайної ситуації вони провели черговий рейд. Під час якого людям були роз’яснені правила пожежної безпеки в побуті, про небезпеку використання несправних електронагрівальних приладів, адже саме через такі прилади та перевантаження електричних мереж останнім часом виникають пожежі у помешканнях громадян. Також наводили статистичні данні щодо кількості пожеж в місті та нагадували про основні причини їх виникнення. Рятувальники радили батькам з малими дітьми не залишати їх на самоті, постійно слідкувати за правилами безпеки, а з тими хто більш дорослий потрібно провести роз’яснювальну бесіду аби навчити їх правильно та грамотно діяти в разі небезпеки. Волонтери в свою чергу роздавали листівки та нагадували телефон Службу порятунку101.

Такі заходи, зазначають рятувальники, є найбільш ефективними в навчанні населення правилам пожежної безпеки, а підключення волонтерів також є важливим факторам, адже це вчить молоде покоління не залишати байдужими до проблем громадян та спрощує донесення важливої інформації до різноманітних верств населення.

Інспектори нагадують правила безпеки під час Новорічних та Різдвяних свят

співробітники дснс проводять роз’яснювальну роботу з населенням, щодо дотримання правил пожежної безпеки - изображение 3

Вже не за баром розпочнуться Новорічні та Різдвяні свята. З метою запобігання надзвичайним ситуаціям в святкові дні 20 грудня інспекторським складом Покроського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області було проведено роз’яснювальний захід з мешканцями міста Покров.

Під час бесід з населенням головну увагу інспекторів було приділено заходам безпечного поводження з піротехнічними виробами, вибухонебезпечними предметами, пожежної безпеки під час новорічних та Різдвяних світ.

Рятувальники попередили, що в святкові дні значно підвищується небезпека виникнення пожеж у побуті, через використання піротехнічних виробів та неякісних гірлянд, тож нагадали громадянам, щоб при використанні піротехнічних виробів вони дотримувались техніки безпеки і в жодному разі не дозволяли дітям самим запускати петарди чи феєрверки. Також в ході бесід приділили увагу правила безпечного встановлення новорічної ялинки та всім вручили попереджувальні листівки й експрес-інформації з заходами пожежної безпеки в святкові дні.

Рятувальники навчали учнів старших класів безпечному поводженню з піротехнічними виробами під час свят

співробітники дснс проводять роз’яснювальну роботу з населенням, щодо дотримання правил пожежної безпеки - изображение 4

З метою запобігання нещасним випадкам при використанні піротехнічних виробів під час Новорічних та Різдвяних свят 21 грудня співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області провели роз’яснювальний захід з учнями 11-х класів шкіл міста.

Під час заходу рятувальники роз’яснили небезпеку використання піротехнічних виробів, петард‚ салютів та феєрверків. Вони попередили, що купувати піротехнічні вироби необхідно тільки в спеціалізованих торгових місцях, перед використанням необхідно уважно ознайомтеся з інструкцією і суворо її дотримуватися, не використовувати вироби, які мають дефекти, не запускати їх з балконів та у закритих приміщеннях. Також попередили що в разі виникнення пожежі необхідно зателефонувати в службу порятунку за телефоном 101.

Подібні заходи для учнів старших класів рятувальники проводять постійно, адже важливо, щоб кожен школяр ще з дитинства вмів грамотно діяти у будь-якій надзвичайній ситуації та відповідально ставитися до власної безпеки.

Додатково майбутніх випускників ознайомили з умовами вступу до вищих навчальних закладів цивільного захисту у 2017 році за рахунок державного бюджету.

Источник: dsns.gov.ua

Залишити коментар

Відправити