Святослав Олійник: «Загроза коронавірусу спільна, тому вирішувати її треба разом»

Святослав Олійник: «Загроза коронавірусу спільна, тому вирішувати її треба разом»

"Доводиться часто коментувати ситуацію зі скандальним вірусом Covid-19 . Впевнений — істерія і паніка навколо цієї теми набагато гірша за саму проблему. У даній ситуації корисніше інформувати щодо превентивних заходів у разі можливої загрози. Нагадаю, що на сьогодні в Україні офіційно НЄМАЄ зареєстрованих випадків зараження коронавірусом. Чого не скажеш про інші віруси і хвороби, від яких щодня вмирають, на жаль, багато людей, і цей факт не викликає паніку у населення і мерів окремих міст. І все ж, як потрібно діяти у разі можливої підозри на інфікування Covid -19? Перш за все, важливим є послідовний алгоритм дій цілої системи екстреного реагування. А саме: перше — отримання сигналу диспетчерської служби і перевірка, чи була людина у будь-якій країні з "небезпечного списку", друге — виїзд екіпажів швидкої допомоги (оснащених засобами спеціального захисту), третє — готовність опорних лікарень, де немає інших хворих, оперативна діагностика шляхом виключення відомих вірусів (за даними вчених для точного клінічного визначення саме Covid-19 потрібен рік)", — говорить Святослав Олійник, голова Дніпропетровської обласної ради.

Дніпропетровська область вживає екстрених заходів. Вчора було створено протиепідемічну комісію. Розроблено та затверджено стратегію безпеки для жителів області:
— закуплено експрес-тести для діагностики ОРВІ, противірусні препарати та засоби індивідуального захисту
— вирішується питання придбання реактивів в імунологічну лабораторію з обласного бюджету на суму 110 тис. грн
— в міжнародному аеропорту у місті Дніпро проводиться температурний скринінг пасажирів
— визначено 2 госпітальні бази: КНП "Міська клінічна лікарня №21 ім. проф. Є.Г. Попкової" ДМР та КНП "Криворізька інфекційна лікарня №1" КМР
— визначені місця для додаткового розгортання ізоляторів для тимчасової ізоляції осіб з ознаками захворювання на гостру респіраторну хворобу.

Створені 4 спеціалізовані бригади: 1 анестезіологічна та 3 бригади інтенсивної терапії та реанімації. Бригади повністю оснащені для надання медичної допомоги при транспортуванні осіб, які відповідають визначенню випадку Covid-19 (коронавірус).

"І що особливо важливо — створення обсервації – карантинної території для людей, які контактували з хворим, за межами населених пунктів з ізолюванням води, їжі, каналізації від ґрунту і вод, зі спеціально охоронюваним лікарняним режимом. Весь цей комплекс заходів є предметом щоденної роботи обласної влади спільно з керівництвами на місцях. За нашими підрахунками додатково необхідно близько 200 млн гривень на фінансування даної кампанії в області. Не зрозумілими є емоції адміністрації м. Дніпра і нервовість мера з приводу поділу бюджетів. На моє переконання, це загальна проблема і потрібно спільними зусиллями її вирішувати. Закликаю усі керівництва міст області бути солідарними, не ділити людей за територіальною приналежністю, припинити істерити, аби повністю бути готовими відбити можливу загрозу! Обласна рада, у свою чергу, готова допомогти міським бюджетам, щоб максимально забезпечити госпітальні бази в Дніпрі та Кривому Розі!" — прокоментував Святослав Олійник.

Джерело: Офіційний сайт Дніпропетровської обласної ради

Залишити коментар

Відправити